Καλα Χριστουγεννα

20:32 2/9/2021 - Πηγή: Argiro
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι κάνει τα Χριστούγεννα μοναδική γιορτή του χρόνου;

Είναι το δώρο Χριστουγέννων που περιμένουν όλοι με αγωνία; Μήπως είναι ο χριστουγεννιάτικος στολισμός και οι όμορφες από τα Χριστουγεννα εικονες; Είναι τα όμορφα λόγια για καλα Χριστουγεννα;

Οι ευχές και το “Καλά Χριστούγεννα” που ακούγεται από όλα τα στόματα; Ή είναι τα γλυκα των Χριστουγεννων αυτά που μας γεμίζουν γλύκα και θαλπωρή;

Όπως και να είναι για τον καθένα, το σίγουρο είναι ότι τα Χριστούγεννα εκτός από τη θρησκευτική τους διάσταση που αυτή και μόνο φέρνει χαρά και ευφραίνει καρδιές σε πολλούς, είναι μια οικογενειακή γιορτή. Παραμονή Χριστουγέννων, ανήμερα Χριστουγέννων αλλά και όλες τις γιορτινές μέρες είναι μέρες που οι οικογένειες, μικρές και μεγάλες μαζεύονται γύρω από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Δημιουργούνται από τα Χριστουγεννα όμορφες εικονες που μένουν ανεξίτηλες.

Είναι οι μέρες που όλοι αφήνουν πίσω την καθημερινότητα. Μπαίνουν σε εορταστική διάθεση, καθώς θα συναντήσουν αγαπημένους φίλους και συγγενείς. Θα ανταλλάξουν όμορφα λόγια για τα Χριστούγεννα αλλά και τα νέα τους, τα σχέδιά τους τις ανησυχίες τους.

Θα προσφέρουν δώρα, θα λάβουν δώρο Χριστουγέννων και θα καθίσουν σε πολύβουα τραπέζια με παραδοσιακές ή και όχι νοστιμιές. Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της χαράς. Η γιορτή του να δίνεις. Η γιορτή της αγάπης. Είναι μια γιορτή που δίνει διέξοδο στη διασκέδαση. Είναι ένα μίνι καλοκαίρι μέσα στο χειμώνα!

Τι κάνουν τόσο ξεχωριστά και καλα τα Χριστουγεννα;

Τις μέρες των Χριστουγέννων οι δρόμοι στολίζονται με πάμπολα πολύχρωμα λαμπιόνια, που μεταμορφώνουν τον τόπο που ζει κανείς. Παντού κάνουν την εμφάνισή τους τα γλυκα των Χριστουγεννων και το αιώνιο debate μελομακάρονο εναντίον κουραμπιέ ξεκινά για μια ακόμα χρονιά. Και δεν είναι μόνο αυτά. Δίπλες, μπισκότα, κορμοί χριστουγέννων κάνουν την εμφάνισή τους στις βιτρίνες των ζαχαροπλαστείων αλλά και στις πιατέλες πάνω στα τραπέζια των σπιτιών.

Και δεν είναι μόνο οι μέρες των Χριστουγέννων που κάνουν τη διαφορά! Σε όλα τα σπίτια, όλη η οικογένεια από πολύ νωρίς μπαίνει στο πνεύμα των Χριστουγέννων, περιμένοντας με ανυπομονησία το στολισμό του σπιτιού και κυρίως τα παιδιά. Οι αναμνήσεις μας από την παιδική ηλικία και κυρίως αυτές από τις πλουμιστές χριστουγεννιάτικες μέρες χαράσσονται βαθιά στη μνήμη. Επίσης, οι κοινές δραστηριότητες και η ποιότητα χρόνου μεταξύ της οικογένειας ευνοούν τα θετικά συναισθήματα, βοηθούν τα παιδιά να έχουν αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση. Τα Χριστούγεννα δίνεται η ευκαιρία στους γονείς να περάσουν ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά τους. Τότε, υπάρχει χρόνος για επικοινωνία μέσα στην οικογένεια, κάτι που είναι δύσκολο στην καθημερινότητα.

Ετοιμάστε λοιπόν το πιο όμορφο χαμόγελό σας και τα πιο όμορφα λόγια για τα Χριστούγεννα για να υποδεχτείτε την πιο… γιορτινή γιορτή του χρόνου!

Καλά Χριστούγεννα σε όλους!Οι μέρες των Χριστουγέννων δεν κρατάνε για πολύ. Μάθε πώς να χρησιμοποιήσεις τα γλυκά των Χριστουγέννων που σου περίσσεψαν από την Αργυρώ!

Σου περίσσεψαν κουραμπιέδες, μελομακάρονα, βασιλόπιτα; Εδώ είναι οι συνταγές μου για να τα χρησιμοποιήσεις και να φτιάξεις ΝΕΑ γλυκά!

Το άρθρο Καλα Χριστουγεννα εμφανίστηκε πρώτα στο Argiro.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καλα Χριστουγεννα,kala christougenna