Πορτοκαλοπιτα θερμιδες

18:18 2/9/2021 - Πηγή: Argiro

Ένα από τα πιο αγαπημένα σιροπιαστά γλυκά του ταψιού που μοσχομυρίζει το σπίτι και λατρεύουν όλοι οι Έλληνες είναι η πορτοκαλόπιτα. Είναι γλυκό χαρακτηριστικό της ελληνικής γαστρονομίας που αγαπάμε χειμώνα καλοκαίρι. Ειδικά το καλοκαίρι με μία μπάλα παγωτό από πάνω είναι ότι καλύτερο. Κάθε γωνιά της χώρας μας έχει τη συνταγή της για μια ζουμερή πορτοκαλόπιτα. Ωστόσο,

ακούς σιροπιαστό γλυκό ταψιού και κάποιοι ανησυχούν για τις θερμιδες. Η πορτοκαλοπιτα και οι θερμιδες της ποικίλουν όπως ποικίλουν και οι συνταγες πορτοκαλοπιτας. Εκτός, από την κλασική παραδοσιακή πορτοκαλόπιτα υπάρχουν πολλές εκδοχές της που επηρεάζουν το θερμιδικό προφίλ της όπως η πορτοκαλοπιτα χωρις ζαχαρη.

Πορτοκαλοπιτα θερμιδες

Τα κύρια συστατικά μιας κλασικής πορτοκαλόπιτας είναι ζάχαρη, σπορέλαιο και φυσικά πορτοκάλια. Υπάρχει η πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας και η πορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλο. Άρα σαν υλικό μπορεί να είναι και το φύλλο. Η ζάχαρη και το σπορέλαιο είναι υλικά με υψηλό θερμιδικό περιεχόμενο. Από την άλλη τα πορτοκάλια είναι χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε βιταμίνη C και φυτικές ίνες. Που σημαίνει ότι προσδίδουν εξαιρετική θρεπτικότητα στο γλυκό και ισοσταθμίζουν τις περιεχόμενες θερμίδες. Επίσης, υπάρχουν πορτοκαλόπιτες που έχουν γιαούρτι και μαρμελάδα πορτοκαλιού. Υλικά που ενισχύουν την δομή και τη γευστικότητα της πορτοκαλόπιτας.

Η πορτοκαλοπιτα καθώς ανήκει στην κατηγορία των σιροπιαστών γλυκών υπάρχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και λόγω του σιροπιού. Συνεπώς, είναι γλυκό με αρκετές θερμίδες ανά μερίδα.

Πορτοκαλοπιτα θερμιδες (100γρ): 323

Συνταγές για πορτοκαλοπιτα χωρις ζαχαρη φέρουν λιγότερες θερμιδες καθώς η ζάχαρη μπορεί να αντικατασταθεί από τη στέβια.

Πορτοκαλοπιτα χωρις ζαχαρη θερμιδες: 235

Ωστόσο, όταν αυτή η γλυκιά πίτα συνοδεύεται από παγωτό φυσικό επακόλουθο είναι να αυξάνουμε την πρόσληψη θερμίδων.

Τέλος, η πορτοκαλόπιτα είναι ένα γλυκό που μπορούν να καταναλώσουν χορτοφάγοι αλλά όχι vegan καθώς υπάρχει πολλές φορές το γιαούρτι ως υλικό σε συνταγές.

Η πορτοκαλόπιτα ως εθνικό έδεσμα

Η ελληνική γαστρονομία συνδέεται άρρηκτα με τον τουρισμό της χώρας μας. Τουρίστες από όλα τον κόσμο αναζητούν, κατά την επίσκεψή τους στη χώρα μας, τα γλυκά και αλμυρά εδέσματα που ξεχωρίζουν και δεν έχουν ξαναδοκιμάσει. Ένα από αυτά είναι και η πορτοκαλόπιτα.

Ταβέρνες και ξενοδοχειακές μονάδες χρησιμοποιούν ως επιδόρπιο την πορτοκαλόπιτα, συχνά συνοδευόμενη με παγωτό. Έτσι, γίνεται μια προσπάθεια διαμόρφωσης και ανάδειξης του ελληνικού γλυκού προϊόντος που θα αναδείξει την τοπική ταυτότητα της κάθε περιοχής.

Μόλις και μία δοκιμή της πορτοκαλόπιτας της Αργυρώς είναι ικανή να προξενήσει ενθουσιασμό και ενδιαφέρον για αυτό το γλυκό έδεσμα. Έτσι, η πορτοκαλοπιτα και οι θερμιδες της έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Η πορτοκαλόπιτα είναι το απόλυτο σιροπιαστό ταψιού που θα σας ανταμείψει. Μπορεί να υπάρξει ο περιορισμός για μια πορτοκαλοπιτα με λίγες θερμιδες καθώς πάντα υπάρχει η επιλογή για πορτοκαλοπιτα χωρις ζαχαρη.   

Οι επιλογές για πορτοκαλόπιτα είναι πολλές και όλες πεντανόστιμες. Δοκιμάστε την νηστίσιμη πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας από την Αργυρώ.

Πορτοκαλοπιτα νηστισιμη με φυλλο κρουστας

Το άρθρο Πορτοκαλοπιτα θερμιδες εμφανίστηκε πρώτα στο Argiro.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
, portokalopita thermides
Τυχαία Θέματα
Πορτοκαλοπιτα,portokalopita