«Δεν θα πάψουν να υπάρχουν επιτήδειοι της αρπαχτής»

11:32 16/3/2012 - Πηγή: Myself

«Τη δεκαετία του ’70, πιστεύαμε πως με την τέχνη μας θα αλλάζαμε τον κόσμο. Αυτό ήταν το ρεύμα της εποχής, η “αλλαγή”, και προσωπικά με κινούσε η ψευδαίσθηση αυτής της ουτοπίας. Για να είμαι ειλικρινής, ακόμη και μετά την παταγώδη μας αποτυχία (να αλλάξουμε τον κόσμο), εγώ ακόμη και σήμερα δεν μπορώ να κουνηθώ χωρίς το κάλεσμα αυτής της ουτοπίας. Βέβαια, δεν περιμένω να αλλάξει ο κόσμος στις μέρες μου, όμως πιστεύω –και γι’ αυτό προσπαθώ ακόμα– ότι, αιώνες τώρα, κάποιοι άνθρωποι εργάζονται για την αλλαγή που θα έρθει στο πολύ μακρινό μέλλον. Ελπίζω πριν καταστραφεί

ο κόσμος!» λέει στο περιοδικό «ΕΓΩ!Weekly» κάνοντας μία σύγκριση ανάμεσα στον καλλιτεχνικό κόσμο που γνώρισε στο ξεκίνημα της καριέρας της και στο τώρα. 

Όσον αφορά στο εάν η περίοδος που διανύουμε είναι μία περίοδος «αρπαχτής» και εύκολου πλουτισμού η ηθοποιός φαίνεται να έχει μία πιο γενικευμένη άποψη: «Νομίζω ότι δεν θα πάψουν να υπάρχουν επιτήδειοι της “αρπαχτής” και της ευκολίας, ούτε κι εκείνοι που επιδιώκουν να βγάλουν χρήματα ποντάροντας στον αφανισμό των άλλων, ή βρίσκουν ευκαιρία να εκμεταλλευτούν την πείνα και τη δυστυχία μέσα στην κρίση. Η ιστορία, παγκοσμίως, έχει άπειρα τέτοια παραδείγματα. Δεν υπάρχει πολιτισμός που να χτίστηκε χωρίς δούλους και εκμετάλλευση!»

Ενδιαφέρουσα είναι και η απάντηση της Σοφίας Φιλιππίδου στην ερώτηση αν έχει αγαπήσει κι αν έχει αγαπηθεί στη ζωή της: «Αγάπησα πολύ τη γιαγιά μου και ακόμα με λιγώνει αυτή η αγάπη. Νομίζω πως με αγαπάει η μαμά μου, που είναι όμως κάπως τυραννική, και πιστεύω ότι αυτό που προσπαθώ να κάνω με το σύντροφό μου λέγεται αγάπη.»

 

Σοφία Φιλιππίδουδηλώσεις διασήμωνΗ Σοφία Φιλιππίδου σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις της αυτοσαρκάζεται και μιλάει για τις μικρές και μεγάλες χαρές της ζωής.CelebrityyesnoΑπό το περιοδικό ΕΓΩ!WeeklyyesnoΣοφία Φιλιππίδου
Keywords
Τυχαία Θέματα