Spectralfire – Spectralfire

H «θορυβώδης» παρέα των Modrec, συνεχίζει να αποκαλύπτει την άλλη της πλευρά.

Αρκετά χρόνια τώρα, όπως έκανε και ο έτερος Modrec Δημήτρης Αρώνης με τους Palindrome/Moa Bones με τις “Ακουαρέλες” του , o Λάμπης Κουντουρόγιαννης “έτρεχε” παράλληλα με το συγκρότημα και ένα άλλο πιο προσωπικό project, κάτω από το όνομα Spectralfire. (Σε ένα μικρό του σημείωμα μάλιστα στο facebook, μου θύμισε και το “ιστορικό” πια

διήμερο Burnt Festival που είχε διοργανώσει ο Κωστής Ζουλιάτης των Night On Earth και είχαμε απολαύσει στο Μικρό Μουσικό Θέατρο το 2006, όταν και είχε εμφανιστεί για πρώτη φορά ως Spectralfire… )

Τα χρόνια πέρασαν από τότε, και επιτέλους ήρθε η ώρα να κυκλοφορήσει το πρώτο album ως Spectralfire στην φιλόξενη στέγη της Restless Wind, το οποίο από την πρώτη –προσεκτική- ακρόαση αποκαλύπτεται από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις της εγχώριας και όχι μόνο δισκογραφίας. Σημειώστε το «προσεκτική», διότι, η δουλειά του Λάμπη δεν είναι για πεταχτές ακροάσεις.

Πέρα από τα 2 instrumental που χωρίζουν το album σε 3 μέρη και ένα ακόμα που το κλείνει,  η βάση των 9 τραγουδιών είναι η φωνή του Λάμπη, και είναι αυτή που κατευθύνει τις μελωδίες. Φωνή ζεστή και ήρεμη, χωρίς πολλές εξάρσεις και με αρκετό falsetto ανά διαστήματα, μοιάζει να στροβιλίζει μέσα στις συνθέσεις που στην ουσία διακριτικά την αγκαλιάζουν μουσικά, δημιουργώντας μία σύγχρονη soul για indie αυτιά, για εκείνα που έχουν λατρέψει τους solo πειραματισμούς του John Frusciante των ‘00s – βαθύτατη επιρροή κατά τη γνώμη μου, αν μου επιτρέπεται, η δημιουργική solo πορεία του κιθαρίστα των RHCP, στην μουσική ταυτότητα του Λάμπη ως Spectralfire.

Η non-stop ακρόαση του συνόλου του album είναι απαραίτητη και αβίαστη, με επαναλαμβανόμενα ρυθμικά κυκλικά μοτίβα να χαρακτηρίζουν όλες τις συνθέσεις, με συμπρωταγωνιστές τα synths και το πιάνο της Ματίνας Κουντουρόγιαννης και τα τύμπανα του Σεραφείμ Γιαννακόπουλου.

Και αν πρέπει να σταθούμε σε ένα τραγούδι, το 9-λεπτο “Protagonist” στέκει στο κέντρο του album, το στιγματίζει και το χαρακτηρίζει και θέτει υποψηφιότητα για ένα από τα καλύτερα της φετινής εγχώριας σοδιάς.

Tracks for your mixtape: “Protagonist”, “This Mess”
Label: Restless Wind


O Spectralfire θα παρουσιάσει το ντεμπούτο album του ζωντανά την Τρίτη 23 Οκτωβρίου στο AN Club.
Έναρξη: 22:30
Είσοδος: 10 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται και cd)

Keywords
Τυχαία Θέματα