Οι τρεις αναπάντεχες προβλέψεις του Μουρίνιο για παίκτες του

14:29 28/1/2024 - Πηγή: Contra

Πριν από εννέα σεζόν, ο τότε προπονητής της Τσέλσι, Ζοζέ Μουρίνιο, είχε προδικάσει τις τύχες τριών παικτών του πως θα γίνουν μεγάλα αστέρια του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Ιδού λοιπόν τι απέγιναν οι ποδοσφαιριστές και το πόσο μέσα έπεσε ο Πορτογάλος.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας του στην Τσέλσι, στην προετοιμασία της περιόδου 2014 που έμελλε να αναδειχθεί πρωταθληματική, ο Μουρίνιο έκανε μια αρκετά μεγάλη πρόβλεψη για τρεις παίκτες της Τσέλσι.

Ο "Special One" είπε: "Η συνείδησή μου λέει ότι αν, για παράδειγμα, οι Λιούις Μπάκερ, Ίζυ

Μπράουν και Ντομινίκ Σολάνκε δεν είναι παίκτες της εθνικής ομάδας σε λίγα χρόνια, θα πρέπει να κατηγορήσω τον εαυτό μου. Είναι μέρος μιας διαδικασίας που ξεκίνησε ο σύλλογος χωρίς εμένα. Αυτή τη στιγμή, έχουμε παίκτες που θα γίνουν παίκτες της Τσέλσι. Και όταν γίνουν παίκτες της Τσέλσι, θα γίνουν παίκτες της Αγγλίας, σχεδόν σίγουρα".

Τι συνέβη όμως στην τριάδα;

Ο Λίουις Μπάκερ έχει περάσει σχεδόν ολόκληρη την καριέρα του ως δανεικός, έχοντας αγωνιστεί σε Σέφιλντ Γουένσντεϊ, ΜΚ Ντονς, Φίττεσε, Μίντλεσμπρο, Λίντς, Ρέντινγκ ΦΚ , Φορτούνα και Τραμπζονσπόρ. Ο πρώην διεθνής με την U21 της Αγγλίας θα έπαιζε μόλις δύο φορές για την Τσέλσι, με τις δύο εμφανίσεις να απέχουν οκτώ χρόνια μεταξύ τους στο Κύπελλο Αγγλίας, πριν υπογράψει μόνιμη συμφωνία με τη Στόουκ Σίτι το 2022.

Μέχρι στιγμής, ο Μπέικερ έχει αγωνιστεί 71 φορές με τη Στόουκ, έχοντας πετύχει 17 γκολ και επτά ασίστ.

Εν τω μεταξύ, ο Izzy Brown πέρασε επίσης μεγάλο μέρος της καριέρας του στην Τσέλσι ως δανεικός, με θητείες σε Φίτεσσε, Ρότερνταμ, Χάντερσφιλντ, Μπράιτον, Λίντς, Λούτον και Σέφιλντ Γουένσντεϊ. Ο επιθετικός δεν τα κατάφερε στο Στάμφορντ Μπριτζ και υπέγραψε στην Πρέστον με ελεύθερη μεταγραφή το καλοκαίρι του 2021. Ωστόσο, λόγω τραυματισμών έμεινε ελεύθερος ένα χρόνο αργότερα, χωρίς να κάνει ούτε μία εμφάνιση για τον σύλλογο.

Ο Μπράουν ανακοίνωσε τελικά πως «κρεμά» τα ποδοσφαιρικά παπούτσια τον Απρίλιο του 2023, αφού υπέστη δύο τραυματισμούς στον αχίλλειο και αποκόμισε ένα πρόβλημα στο νευρικό του σύστημα.

Τέλος, ο Ντομινίκ Σολάνκε έφυγε από την Τσέλσι το 2017 με μια συμμετοχή 17 λεπτών στο Champions League εναντίον της Μάριμπορ. Μετά από έναν δανεισμό στη Φίτεσσε, άφησε τους Μπλε για τη Λίβερπουλ το 2017, για να ακολουθήσει μια περιβόητη ξηρασία τερμάτων που διήρκησε 26 αγώνες. Στη συνέχεια, ο Σολάνκε μετακόμισε στην Μπόρνμουθ έναντι περίπου 19 εκατομμυρίων λιρών τον Ιανουάριο του 2019, με τα 29 γκολ του στο πρωτάθλημα να επαναφέρουν τα "κεράσια" πίσω στην Premier League τη σεζόν 2021/22.

Ο Σολάνκε ήταν καθοριστικός για την Μπόρνμουθ μετά την άνοδό της. Αποδείχθηκε πως ο Μουρίνιο είχε δίκιο όταν είπε ότι ο γεννημένος στο Ρέντινγκ επιθετικός θα παίξει κάποτε στην Αγγλία. Ο Σολάνκε έκανε το ντεμπούτο του με τα"Λιοντάρια" το 2017, όταν έπαιξε 15 λεπτά σε φιλικό παιχνίδι με τη Βραζιλία στο Γουέμπλεϊ.

Αν και περιμένει να κληθεί ξανά από τότε, η τωρινή του φόρμα θα μπορούσε να τον βάλει δυναμικά στα πλάνα του Gareth Southgate.

Διαβάστε περισσότερα

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ «ΠΑΙΖΟΥΝ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΗΣ

Γιουνάιτεντ: Θέλει τρόπο, όχι κόπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα