Γιουνάιτεντ: Θέλει τρόπο, όχι κόπο.

12:34 28/1/2024 - Πηγή: Contra

Η αποφασιστική και ξαφνική κίνηση της Γιουνάιτεντ να «γραπώσει» τον Ομάρ Μπεράντα, έναν από τους «οικοδόμους» της επιτυχίας των «Πολιτών», έδωσε ένα νέο ενδιαφέρον ως προς τι να περιμένουμε από την να εποχή Ράντκλιφ. Η ανάγκη για ένα νέο, φιλόδοξο ξεκίνημα που θα φέρει πάλι την Γιουνάιτεντ στην «φυσική» της θέση είναι ένα πολύ μεγάλο βάρος για τον οποιονδήποτε. Παρόλα αυτά, καινούριος CEO πιστεύει πως τα πάντα βασίζονται στο πλάνο, δίνοντάς μας ένα στίγμα για τον τρόπο σκέψης του.

Οι οπαδοί έχουν επικρίνει

τη Γιουνάιτεντ ότι δίνει προτεραιότητα στις συμφωνίες χορηγιών αντί για το ποδόσφαιρο, αλλά η πρόσληψη του Berrada σηματοδοτεί το μεγαλύτερο σημάδι ,μέχρι στιγμής, ότι ο Ratcliffe και οι Glazers έχουν ένα σχέδιο για να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ του κερδοφόρου εμπορικού τμήματος του συλλόγου και της υπολειτουργούσας ποδοσφαιρικής ομάδας.

"Η εμπορική ανάπτυξη των συλλόγων βασίζεται ή υποστηρίζεται από την επιτυχία στο γήπεδο", δήλωσε ο Berrada. "Αν έχεις μια πραγματικά καλή επιχειρηματική στρατηγική παράλληλα, τότε απλά εκτοξεύει την ανάπτυξη εκτός γηπέδου". Λόγια τελείως αντίθετα με την πεποίθηση ενός πρώην CEO της ομάδας, Εντ Γούντγουορντ του οποίου η πορεία κρίθηκε αποτυχημένη στον σύλλογο.

Ο Berrada τόνισε επίσης ότι η βελτίωση των επιχειρηματικών επιδόσεων μπορεί να εξομαλύνει τα οικονομικά των ομάδων, επιτρέποντας έτσι την επανεπένδυση των κερδών στον εκάστοτε σύλλογο, την ομάδα παικτών και τις εγκαταστάσεις. Στη Σίτι, βοήθησε στη δημιουργία μιας δομής που επέτρεπε στον σύλλογο να λαμβάνει τις σωστές αποφάσεις και να αφαιρεί τα συναισθήματα όσο το δυνατόν περισσότερο από αυτές τις αποφάσεις.

"Η δουλειά μας είναι να διασφαλίσουμε ότι έχουμε δημιουργήσει μια δομή, αυτό το οικοσύστημα γύρω από όλα όσα κάνουμε τώρα, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο συνεπή, ώστε όταν υπάρχει ένας κύκλος πτώσης, να τον κάνουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομο".

Ο Berrada έδωσε έμφαση στη σημασία της ύπαρξης μιας "ποδοσφαιρικής ταυτότητας" στο γήπεδο που υποστηρίζεται από έναν διευθυντή ποδοσφαίρου που κατανοεί το στυλ παιχνιδιού ενός συλλόγου και έχει μια "πολυετή άποψη" για το πώς πρέπει να μοιάζει η ομάδα, καθώς και έναν προπονητή και ένα προσωπικό που πιστεύουν στην προσέγγιση.

Ο Berrada προειδοποίησε για τους κινδύνους που ενέχει η στρατηγική του να πληρώνει μια ομάδα υπερβολικά άλλους συλλόγους, παίκτες και ατζέντηδες στην προσπάθεια για τη νίκη.

"Αν έχεις μια πολύ στέρεη λογική για τον λόγο που προσφέρεις την αμοιβή, τον μισθό και την προμήθεια, μπορεί να μην συμφωνούν με αυτό, αλλά θα το δεχτούν. Μόλις αρχίσεις να πληρώνεις υπερβολικά, τότε χάνεις αυτό το επιχείρημα και αυτό σε φέρνει σε πολύ πιο δύσκολη θέση για να πεις στον επόμενο: "Μπορώ να σου προσφέρω μόνο αυτό".

Διαβάστε περισσότερα

Η αντίδραση του Γκουαρδιόλα στην "αρπαγή" της Γιουνάιτεντ

Γιουνάιτεντ: Με υποστήριξη Ράντκλιφ η κίνηση για δύο προσθήκες

Keywords
Τυχαία Θέματα