Cine-TV #225

Βραδιά όσκαρ ήταν αυτής της Κυριακής 27/3, την οποία οι περισσότεροι μάλλον θα θυμόμαστε από τη στιγμή που ο Will Smith ανεβαίνει στη σκηνή για να χαστουκίσει τον Chris Rock, σε μία από τις πιο έντονες αυθόρμητες στιγμές του θεσμού. Η πρόκληση για το ξέσπασμα του Smith

ήρθε όταν ο Rock έκανε πλάκα για το ξυρισμένο κεφάλι της συζύγου του πρώτου, Jada Pinkett Smith (η οποία πάσχει από αλωπεκίαση), αναφέροντας πως θα ήταν ιδανική για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του GI Jane 2.

Από εκεί και ύστερα μεγάλος νικητής κρίθηκε το δραματικό CODA ενώ και το εξαιρετικό Dune ήταν άλλος ένας σταρ της βράβευσης, σαρώνοντας (δικαίως) τα όσκαρ στις τεχνικές κατηγορίες.

Νικητές Όσκαρ 2022Καλύτερη ταινία
CODAΑ’ ανδρικός ρόλος
Will Smith (King Richard)A’ γυναικείος ρόλος
Jessica Chastain (The Eyes of Tammy Faye)B’ ανδρικός ρόλος
Troy Kotsu (CODA)Β’ γυναικείος ρόλος
Ariana DeBose (West Side Story)Καλύτερο πρωτότυπο τραγούδι
No Time to Die (Billie Eilish, FINNEAS)Animation
EncantoΔιεθνής ταινία
Drive My CarΚαλύτερος σκηνοθέτης
Jane Campion (The Power of the Dog)Καλύτερη live-action ταινία μικρού μήκους
The Long GoodbyeΚαλύτερο ντοκιμαντέρ
Summer of Soul (…or, When the Revolution Could Not Be Televised)Καλύτερο πρωτότυπο σενάριο
BelfastΚαλύτερο διασκευασμένο σενάριο
CODAΚαλύτερο μακιγιάζ
They Eyes of Tammy FayeΚαλύτερα οπτικά εφέ
DuneΚαλύτερο soundtrack
DuneΚαλύτερο animation μικρού μήκους
The Windshield WiperΚαλύτερο ντοκιμαντέρ μικρού μήκους
The Queen of BasketballΚαλύτερη φωτογραφία
DuneΚαλύτερα κοστούμια
CruellaΚαλύτερο μοντάζ
DuneΚαλύτερη σκηνογραφία
DuneΚαλύτερα ηχητικά εφέ
DuneTrailers

Eraser: Reborn
Σκηνοθέτης: John Pogue (Deep Blue Sea 3)
Πρωταγωνιστούν: Dominic Sherwood, Jacky Lai, McKinley Belcher III
Πρεμιέρα: 7 Ιουνίου (διαδικτυακή διανομή)

Το Eraser: Reborn αποτελεί μία από αυτές τις περιπτώσεις ταινιών που κάνει τον καθένα να αναρωτιέται ποιος στα αλήθεια είναι υπεύθυνος για να δίνει το πράσινο φως σε ορισμένες παραγωγές και με τι κριτήριο τις επιλέγει. Εδώ έχουμε την περίπτωση του reboot από το Eraser (1996) όπου πρωταγωνιστούσε ο Arnold Schwarzenegger, ίσως στην πιο αδιάφορη ταινία του. Μία στάση στη φιλμογραφία του που πέρασε άμεσα στη λήθη και κατέληξε περισσότερο ξεχασμένη ακόμα και από τα End of Days (1999), The 6th Day (2000) και Collateral Damage (2002).

The Offer, μίνι σειρά
Πρεμιέρα: 28 Απριλίου (Paramount+), 10 επεισόδια

Μέσα από 10 επεισόδια το The Offer θα επιχειρήσει να μεταφέρει την ιστορία πίσω από τις κάμερες για την παραγωγή του The Godfather (1972), το ασύγκριτο μαφιόζικο δράμα και μία από τις κορυφαίες στιγμές του κινηματογράφου. Η μίνι σειρά θα καταπιάνεται με τα πολλαπλά εμπόδια που συνάντησε η παραγωγή μέχρι να βρει τον δρόμο της στη μεγάλη οθόνη.

Roar, 1η σεζόν, ανθολογία
Πρεμιέρα: 15 Απριλίου (Apple TV+), 8 επεισόδια

Το Roar θα αποτελεί μία ανθολογία οκτώ ιστοριών, όλες εκ των οποίων θα επικεντρώνονται σε γυναικείους χαρακτήρες, σε μία σειρά που περιγράφεται ως ένα σκοτεινό, κόμικ ιδιοσυγκρασίας, φεμινιστικό παραμύθι. Από ό,τι φαίνεται οι αυτοτελείς ιστορίες θα περιλαμβάνουν σουρεάλ και εκκεντρικά στοιχεία, όπως μία γυναίκα που έχει το συνήθειο να τρώει φωτογραφίες ή μία άλλη που επιχειρεί να διαλευκάνει τον φόνο της.

Cine-TV Νέα

Ο Jared Leto υπόσχεται σύντομα νέα για το νέο Tron

Εδώ και χρόνια έχουν ακουστεί αναφορές για ένα πιθανό τρίτο Tron με συμπρωταγωνιστή τον Jared Leto, αλλά η Disney φαίνεται να προχωράει με ρυθμούς χελώνας στην υλοποίησή του. Μέσω συνέντευξής του, ο Leto ανέφερε ότι η αρχή της παραγωγής του δεύτερου sequel βρίσκεται πολύ κοντά. Ίσως το franchise καταφέρει να βρει την αίγλη του έπειτα από το ιδιαίτερα αδικημένο Tron: Legacy (2010) του εξίσου αδικημένου Joseph Kosinski (Tron: Legacy, Oblivion).

Πολύ πιθανή η live-action μεταφορά του Voltron

Το δημοφιλές anime -ιδίως στους… γηραιότερους από εμάς- δείχνει πολύ πιθανό να δει τη live-action μεταφορά του σύμφωνα με το Hollywood Reporter. Το δημοσίευμα αναφέρει πως τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Rawson Marshall Thurber (Skyscraper, Red Notice), ο οποίος θα βοηθήσει και στη συγγραφή του σεναρίου. Μεταξύ των διαφόρων στούντιο που είναι διατεθειμένα να αναλάβουν την παραγωγή και διανομή είναι τα Warner Bros., Universal και Amazon.

Κομμένη σκηνή από το The Batman που περιέχει έναν σημαντικό χαρακτήρα

Εξυπακούεται ότι το συγκεκριμένο κλιπ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως spoiler. Ο Matt Reeves έδωσε στη δημοσιότητα μία πεντάλεπτη κομμένη σκηνή, στην οποία βλέπουμε τη συνομιλία μεταξύ Batman και Joker. Αν και ο Matt Reeves έχει αναφέρει πολλάκις ότι δεν είναι ακόμα σε θέση να γνωρίζει ποιος θα είναι ο κεντρικός villain του sequel, εικάζουμε ότι ο Joker βρίσκεται στις υψηλότερες θέσεις της λίστας.

Άλλωστε σύμπαν του Batman χωρίς την εμφάνιση, αργά ή γρήγορα, του Joker δεν νοείται. Στη συγκεκριμένη περίπτωση την ενσάρκωση του διαβόητου villain ανέλαβε ο ανερχόμενος Barry Keoghan (The Green Knight, The killing of a Sacred Deer), ο οποίος φαίνεται ελαφρώς επηρεασμένος από την αείμνηστη ερμηνεία του Heath Ledger. Δεν λέμε ποτέ όχι σε μία νέα εκδοχή ενός εκ των δημοφιλέστερων villain των κόμικ, αν και δεν θα λέγαμε όχι και σε μία εντελώς φρέσκια live-action παρουσία από τον μεγάλο κατάλογο των villains του Batman.

The post Cine-TV #225 appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα