Ανακοίνωση site upgrade

Νέα εμφάνιση σε site και forum.

Αγαπητοί αναγνώστες,

Στην έρευνα του GameWorld για το 2014 όπου συμμετείχατε εκατοντάδες αναγνώστες του site, λάβαμε πολύ θετικό feedback από εσάς. Πρώτα απ' όλα σας οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για αυτό όπως και για την καθημερινή στήριξή σας.

Βασικό αίτημά σας ήταν η αναβάθμιση εμφάνισης του site

και του Forum. Ανταποκρινόμενοι λοιπόν στο αίτημά σας, από την πρώτη κιόλας ημέρα ήμασταν στην αναζήτηση Web Designers, κάτι που επετεύχθη μέσα στον Απρίλιο. Στα τέλη του Απριλίου, οι συντάκτες και το Community Support, συζητήσαμε παρέα και σχεδιάσαμε όλο το πλάνο του νέου GameWorld, το οποίο από σήμερα μπαίνει σε εφαρμογή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το GameWorld θα είναι διαρκώς online κατά την διάρκεια του upgrade, συνεπώς δεν χρειάζεται να ανησυχείτε.

Φιλοσοφία
Από το ξεκίνημά μας το 2005, μέχρι και σήμερα, θεωρούμε ότι είχαμε πάντοτε την τάση να ασχολούμαστε με πολλούς τομείς του gaming. Ειδήσεις, εκτενή Reviews για παλιά και νέα games, ραδιοφωνικές εκπομπές, μόνιμες στήλες, Community και -εδώ και ένα χρόνο- συχνές gaming εκπομπές στο YouTube. Ομολογουμένως, σε πολλές περιπτώσεις υπήρξε αμέλεια ως προς την εμφάνιση του site. Ο λόγος ήταν ότι το GameWorld δεν είχε Web Designer μέχρι...πριν από λίγες ημέρες. Τα themes που χρησιμοποιούσαμε ήταν έτοιμα και ουδέποτε είχαμε την τύχη να δημιουργήσουμε κάτι δικό μας.

Το GameWorld άλλαξε ούτε λίγο ούτε πολύ πάνω από 10 εταιρείες Web Development τα πρώτα του χρόνια ώσπου να καταλήξει να σταθεροποιηθεί στη σημερινή του ομάδα που βρίσκεται δίπλα μας εδώ και τρία χρόνια. Σε αυτήν προστέθηκε ένας Web Designer, που μάλιστα είναι πολύ χαρούμενος που θα συνεργαστεί με το GameWorld.

Όλα αυτά τα χτίσαμε παρέα μαζί σας και θα θέλαμε για άλλη μια φορά την στήριξή σας στην προσπάθειά μας. Καινοτόμο στοιχείο του site ήταν το Community, το οποίο απ' τη στιγμή που επεκτείνται και σε άλλα game sites παύει να είναι ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Όπως μας είχατε αναφέρει, η εμφάνιση της κεντρικής σελίδας αλλά και το Forum δείχνουν την ηλικία τους. Στόχος μας λοιπόν είναι η πλήρης ανανέωση. Το νέο site που ετοιμάζουμε επιθυμούμε να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά και όχι ένα βήμα πίσω. Η τεχνολογία εξελίσσεται, η μόδα των μεγάλων εικόνων εξαπλώνεται (καθότι τα mobiles και τα tablets επεκτείνονται στην αγορά) και θεωρούμε ότι είχαμε δίκιο. Η ανάγκη για ανανέωση βρίσκεται πλέον στο "Και 10" και όχι στο "Παρά 5".

Ποια θα είναι η φιλοσοφία μας λοιπόν στο νέο GameWorld; Πολύ απλά να εξελίξουμε το game portal που υπηρετούμε στη σύγχρονη μορφή του που ονειρευόμαστε. Όλα αυτά κρατώντας πάνω απ' όλα τα ανοιχτά χρώματα που δεν θα κουράζουν το μάτι και το εύχρηστο user interface. Πιο αναλυτικά το χρονοδιάγραμμά μας έχει ως εξής.

Roadmap
Το upgrade ξεκίνησε από σήμερα και θα ολοκληρώνεται τμηματικά καθώς οι Web Designers και οι Web Developers του GameWorld δουλεύουν πάνω σε διαφορετικά projects. Συγκεκριμένα, το update θα ολοκληρωθεί σε τρία στάδια.

Στάδιο 1: Forum-Menus
Πρωταρχικός μας στόχος είναι η αλλαγή σχεδιασμού στο Forum. Ως πρώτη προτεραιότητα λοιπόν, το νέο Forum ξεκίνησε τον σχεδιασμό του από τα μέσα Φεβρουαρίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων 48 ωρών. Ακόμα και αύριο, παρότι πρωτομαγιά, οι αλλαγές ενδέχεται να έχουν ολοκληρωθεί! Για να μπορούμε να συζητάμε πλέον μεταξύ μας με μεγαλύτερη άνεση και ευκολία. Αρχικά θα δείτε το ολοκαίνουργιο template του forum και ακολούθως μέσα στις πρώτες ημέρες του Μαϊου θα προστεθούν κάποιες επιπλέον λειτουργίες, όπως εμφάνιση των avatars σας στην κεντρική σελίδα του, ευκολία εισαγωγής YouTube video κτλ.

Ακόμη, όπως θα παρατηρήσατε ήδη, τα μενού του GameWorld έχουν υποστεί πολλές αλλαγές τις τελευταίες ημέρες. Το αριστερά μενού αφαιρέθηκε, το ίδιο και τα διπλά menus. Ενδέχεται να γίνουν ελάχιστες ακόμη αλλαγές, σε γενικές γραμμές πάντως η τελική μορφή των μενού έχει καθοριστεί στο μεγαλύτερο μέρος της.

Το πρώτο στάδιο του upgrade θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Στάδιο 2: Upgrade κεντρικής σελίδας
Το theme που σχεδιάσαμε συντάκτες και Community Support έχει σταλεί στους Web Designers από σήμερα και η δουλειά ξεκίνησε. Το νέο μας site θα σας προσφέρει το content που δημιουργούμε οι συντάκτες του GameWorld στα σωστά σημεία. Θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα νέα YouTube videos, στο Forum ή στο Community πολύ πιο εύκολα από πριν και με εικόνες μεγαλύτερου μεγέθους. Παρόλα αυτά, σε κάποια σημεία του site θα διατηρήσουμε την πλοήγηση των τριών κάθετων στηλών. Είμαστε βέβαιοι ότι με την νέα μορφή του GameWorld θα μπορείτε να βρείτε άμεσα το νέο περιεχόμενο και τα νέα του σχόλια πολύ πιο εύκολα από ποτέ!

Το δεύτερο στάδιο του upgrade θα ολοκληρωθεί στις 6 Ιουνίου.

Στάδιο 3: Game Profiles
Last but not least, το μεγάλο project που ακούει στο όνομα Game Profiles. Πρόκειται για τα προφίλ των games όπου μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένες όλες τις απαραίτητες πληροφορίες όπως ειδήσεις που έχουν γραφτεί, εικόνες, βίντεο κτλ. Ξέρουμε ότι ο τομέας αυτός είναι κάτι που σας είχαμε υποσχεθεί εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου, αλλά δεν υλοποιήθηκε λόγω έλλειψης πόρων. Αυτή τη φορά όμως, η αναμονή θα αξίζει τον κόπο, καθότι με την δημιουργία του Community τα Game Profiles θα αλληλεπιδρούν άμεσα με το ήδη υπάρχουν κοινωνικό δίκτυο του GameWorld. Περισσότερα θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε σε επόμενα άρθρα.

Το τρίτο στάδιο του upgrade θα ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι.

Συνοψίζοντας
Με το νέο upgrade του GameWorld έχουμε ως στόχο να σας προσφέρουμε μια τελείως διαφορετική εικόνα απ' ότι είχατε συνηθίσει έως τώρα, πάντοτε με κύριους πρωταγωνιστές εσάς, καθότι παρέα σχεδιάσαμε και μαζί θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε και να αναβαθμίζουμε το αγαπημένο μας game site όπως το θέλουμε!

Μείνετε λοιπόν συντονισμένοι γιατί ο κόσμος των Games...αλλάζει όψη!

Keywords
Τυχαία Θέματα