Εκτός από το διάβολο και η αυτοδυναμία κρύβεται στις λεπτομέρειες!

Πυρ ομαδόν δημοσκοπήσεων προς τους ψηφοφόρους υπήρξε τις δύο τελευταίες ημέρες, καθώς έληξε το χρονικό περιθώριο δημοσιοποίησης τους. Πρωτιά της ΝΔ και  με συντριπτική  παράσταση νίκης υπέρ της, δίνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις. Αναλυτικά:

Κάπα Research:Πάνω από 25%, παράσταση νίκης και πρωτιά στη ΝΔ.

Υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας τάσσεται η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της Kapa-Research για την εφημερίδα «Τα Νέα». Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ενώ το 70,4% θεωρεί ότι πρώτο κόμμα θα είναι η Νέα Δημοκρατία,  ποσοστό 59% δηλώνει υπέρ της δημιουργίας κυβέρνησης συνεργασίας μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, έναντι 28,6% που θεωρεί προτιμότερο να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση ο Αντώνης Σαμαράς. Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι μόλις 8,1% λέει «ναι» σε επαναληπτικές εκλογές σε περίπτωση αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την έρευνα της Κάπα Research, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 25,5%, το ΠΑΣΟΚ 19,1%, το ΚΚΕ 10,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 9,1%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες 7,7%, η Δημοκρατική Αριστερά 5,4%, η Χρυσή Αυγή 5,2%, ο ΛΑ.Ο.Σ 4%, η Δημοκρατική Συμμαχία 3,8%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,6% και η Δράση 1,7%.

Public Issue :

Διαφορά 7,5% μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και Βουλή εννέα κομμάτων χωρίς αυτοδυναμία δίνει η τελευταία δημοσκόπηση του «Βαρόμετρου», που μεταδόθηκε από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 21,5%, το ΠΑΣΟΚ 14%, ενώ τρίτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 13%.Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΚΚΕ με 11%, η Δημοκρατική Αριστερά με 9,5%, η Χρυσή Αυγή με 5,5%, οριακά εισέρχονται στη Βουλή οι Οικολόγοι με 3,5% και ο ΛΑΟΣ με 3%.Κάτω από το όριο της εισόδου στη Βουλή και συγκεκριμένα στο 2% βρίσκεται η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη.

Ενισχύεται κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες η πρωθυπουργική εικόνα του Σαμαρά.

GPO: Προβάδισμα ΝΔ, οκτακομματική Βουλή και υψηλό ποσοστό αναποφάσιστων

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 19,1% και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ με 14,5%, ΚΚΕ με 8%, ΣΥΡΙΖΑ με 7,3%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,2%, Δημοκρατική Αριστερά 5,9%, Χρυσή Αυγή 4,1%, ΛΑΟΣ με 3,5%, Δημοκρατική Συμμαχία με 2,6%, Οικολόγοι Πράσινοι με 2,3%. Άλλο κόμμα, άκυρο, αποχή, λευκό απαντά το 7,3% ενώ σε 18,2% ανέρχεται το ποσοστό όσων δεν έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν.

Marc:

Ρευστό πολιτικό τοπίο, λιγότερες από πέντε μονάδες διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (είναι η μόνη που καταγράφει κάτι τέτοιο), αλλά και χαμηλές επιδόσεις των δύο κομμάτων, αποτυπωνονται στην τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας πριν από την εκλογική αναμέτρηση, για λογαριασμό του «Εθνους». Το 46,4% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι θα προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ – Νέας Δημοκρατίας, ενώ στη Βουλή φαίνεται να μπαίνουν δέκα κόμματα.

Αναλυτικά στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 21,9%, το ΠΑΣΟΚ 17,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ, και πάλι ως τρίτο κόμμα, 11%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες 10,4%, το ΚΚΕ 9,2%, η Δημοκρατική Αριστερά 8,8%, η Χρυσή Αυγή 5,2%, ο ΛΑ.Ο.Σ. 4,2%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,2%, η Δημοκρατικ

Keywords
Τυχαία Θέματα