Γ. Μαυραγάνης: Σε λίγες μέρες ο μειωμένος φόρος ακινήτων

Θέμα ημερών είναι να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το νέο φόρο ακινήτων, σύμφωνα με όσα είπε ο Υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης στη Βουλή.

Απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου, ο υφυπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι «αυτό που ενδιαφέρει τον Έλληνα πολίτη είναι να πληρώσει λιγότερο φόρο ακινήτων» και έτσι «αυτό που επιβάλλεται το 2013 θα είναι μειωμένο», γιατί «είναι

πάρα πολύ σημαντικό για τον Έλληνα πολίτη να πληρώσει λιγότερα».

«Η μείωση θα είναι δεδομένη και θα ανακοινωθεί και θα δείτε ότι προσπαθούμε να ανακουφίσουμε τους Έλληνες πολίτες γιατί έχει ο Έλληνας πολίτης έχει φορολογηθεί σε ένα μεγάλο βαθμό και πρέπει η πολιτική μας από εδώ και πέρα να είναι μια πολιτική κατανόησης όσον αφορά το φόρο ακινήτων», πρόσθεσε.

Ο κ. Μαυραγάνης επιβεβαίωσε ότι «μέσα στο 2013 η ΔΕΗ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και πάλι για τη συλλογή αυτού του φόρου», όπως είχε ανακοινωθεί μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Άφησε παράλληλα «ανοιχτό παράθυρο» για παρέμβαση στο πρόβλημα με τα λανθασμένα ΕΕΤΗΔΕ, στις περιπτώσεις που οι δήμοι δεν είχαν σπεύσει εγκαίρως να διαβιβάσουν τις διορθώσεις στα τετραγωνικά ακινήτων. Όπως είπε, η κυβέρνηση κινείται στην κατεύθυνση της λύσης του προβλήματος.

Από την πλευρά του ο κ. Παναγιώταρος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αγνόησε το ΣτΕ, που είπε ότι το ΕΕΤΗΔΕ είναι έκτακτος φόρος και ως τέτοιος πρέπει να εισπραχθεί μόνο το 2011 και το 2012, αλλά και τον Άρειο Πάγο, που είπε ότι το ΕΕΤΗΔΕ μπορεί να εισπράττεται από τις εφορίες.

Κατήγγειλε επίσης ότι στη θέση του ΕΕΤΗΔΕ έρχεται ένα σούπερ χαράτσι, το οποίο θα επεκταθεί και σε άλλες δομημένες και αδόμητες επιφάνειες, τη στιγμή που ο λαός δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε στοιχειώδεις ανάγκες.

«Το ρεύμα δεν κόβεται για μη πληρωμή ΕΕΤΗΔΕ και όποιες τυχόν τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν πρέπει να αντιμετωπίζονται από τις υπηρεσίες», απάντησε ο υφυπουργός Οικονομικών, θυμίζοντας ότι το ΕΕΤΗΔΕ και σήμερα μπορεί να αποκόπτεται από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και να εισπράττεται από τις εφορίες.

naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα