Γιατί απορούν τώρα για την άνοδο του φασισμού;

Σχετικά με το περιστατικό προπηλακισμού του Π. Ευθυμίου από στελέχη της Χρυσής Αυγής γράψαμε σε προηγούμενη ανάρτηση. Η επίθεση αυτή στο Μαρούσι, όπως αναμενόταν, ένωσε όλα τα κόμματα τα οποία ορθώς καταδίκασαν τους Χρυσαυγίτες και τη δράση τους. Χθες από το Μαρούσι ο Α. Σαμαράς καταδίκασε με σφοδρότητα ξανά το περιστατικό χαρακτηρίζοντάς φασιστικό. Αναφέρθηκε

ωστόσο και στο φασισμό των κουκουλοφόρων που καίνε και καταστρέφουν όποτε θέλουν το κέντρο της Αθήνας.

Για να μπορέσουμε να αναλύσουμε αυτό το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής και της δημοσκοπικής ανόδου του, όπως και την ανησυχητική άνοδο της Ακροδεξιάς παντού, πρέπει να δούμε ορισμένες παραμέτρους του θέματος αυτού.

Κατ’ αρχάς, διαβάστε τη δήλωση του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, γνωστού για τις ναζιστικές του πεποιθήσεις, Νίκου Μιχαλολιάκου:

«Επειδή εβράχη, εάν εβράχη ο κ. Ευθυμίου, δεν το γνωρίζω. Στο κάτω-κάτω της γραφής, καλό καιρό έχουμε, ζέστη, τον δροσίσανε» δήλωσε σχολιάζοντας το περιστατικό. Τα λόγια περισσεύουν, από ένα τύπο σαν τον Μιχαλολιάκο δεν μπορείς να περιμένεις καλύτερη αντίδραση, για όποιον κι αν αναφέρεται. Διότι το επόμενο θύμα μπορεί να είναι δεξιός, κεντρώος, αριστερός ή ακόμη και απλός πολίτης που τολμά απλά να έχει άποψη αντίθετη από τους φασίστες.

Άλλωστε τι να πεις και τι να …αναλύσεις για ένα κόμμα που:

- Προτείνει την τοποθέτηση ναρκών στα σύνορα στον Έβρο με ταυτόχρονο διωγμό των δυνάμεων της Frontex.

- Ζητά τα σύνορα να φυλάσσονται από Έλληνες εθνικιστές με αυτόματα όπλα (M3 και G16), που δεν θα αφήνουν κανέναν να μπει παράνομα.

- Προτείνει το κέντρο της Αθήνας να «καθαρίσει» από ιδιωτική εταιρία που θα αποτελείται από Έλληνες εθνικιστές που θα οπλοφορούν και θα περιπολούν στις γειτονιές.

‘Εχουμε όμως να πούμε κάποια πράγματα:

1.     Όπως σωστά είπε ο Σαμαράς, φασίστες της Χρυσής Αυγής και κουκουλοφόροι είναι πλέον ίδιοι. Άλλωστε, είτε κόκκινος, είτε μαύρος είτε πράσινος είτε μπλε ο φασισμός είναι ένας. Καταστρέφει, δεν αποδέχεται την άλλη άποψη, ομνύει σε ιδεολογίες ακραίες, βιαιοπραγεί. Καμιά διαφορά δεν μπορεί να βρει κανείς στους ναζιστές Χρυσαυγίτες και στους δήθεν επαναστάτες, ακραριστερούς ή αναρχικούς. Το ίδιο θρασύδειλοι είναι που χτυπάνε και τρομοκρατούν. Και πρέπει να έχουν την ίδια αντιμετώπιση, απομόνωση, καταδίκη, πάταξη. Να βγάλουν όλοι τις κουκούλες, όπως λέει και ο Σαμαράς.

2.     Η άνοδος της ακροδεξιάς είναι πανευρωπαϊκό φαινόμενο. Δείτε τη Λεπέν στις γαλλικές εκλογές που πήρε 20% και παρ’ ολίγο να κερδίσει και τον Σαρκοζί. Στην Ελλάδα, η Χρυσή Αυγή διεκδικεί είσοδο στη Βουλή και θα έχει πολύ ενδιαφέρον να μπαίνουν φασίστες βουλευτές χαιρετώντας ναζιστικά. Για να δούμε τότε το πολιτικό σύστημα πώς θα αντιδράσει. Διότι για την άνοδο των άκρων υπεύθυνα είναι τα πολιτικά κόμματα και η επάρατη Μεταπολίτευση. Η ανικανότητα, η διαφθορά, ο παράνομος πλουτισμός, η αδιαφορία για τη χώρα και το λαό και πολλά άλλα είναι θέματα που οδηγούν στη στροφή των πολιτών στα άκρα. Οπότε, η Χρυσή Αυγή και

Keywords
Τυχαία Θέματα