Χρησιμοποιούν ένα νεκρό παιδί για να παίξουν τα παιχνίδια τους

(Ανανεωμένο)- H ζωή ενός νέου ανθρώπου, η ζωή ενός παιδιού με όνειρα και ολόκληρη το μέλλον μπροστά του, όταν χάνεται είναι ότι πιο τραγικό υπάρχει. Λένε ότι δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα στον κόσμο απ’ όταν οι γονείς θάβουν τα παιδιά τους. Και η ελληνική κοινωνία είναι συγκλονισμένη από το τραγικό δυστύχημα που έγινε στο Περιστέρι με τον νεαρό που πήδηξε από το τρόλεϊ γιατί δεν είχε να πληρώσει εισιτήριο.

Είναι τόσο τραγικό το περιστατικό όσο και το γεγονός ότι θα μπορούσε να είχε απλά στραμπουλήσει

το πόδι του και όλα τώρα να ήταν μια χαρά. Ομως έγινε κάτι αδιανόητο που οδήγησε στο θάνατο ένα παλληκάρι 18 ετών. Ενα δυστύχημα από εκείνα που συμβαίνουν καθημερινά σε όλο τον κόσμο και που δε θα θέλαμε να συμβαίνουν, όμως είναι έτσι η ζωή.

Το τι έγινε στο τρόλεϊ θα το ψάξει η δικαιοσύνη. Αλλοι λένε ότι ο νεαρός έκλαιγε και ζητούσε επιείκεια από τον ελεγκτή γιατί ήταν άνεργος. Κι ότι ο ελεγκτής επέδειξε σκληρότητα και θα μπορούσε να τον έχει αφήσει να φύγει.

Αλλοι λένε ότι ο νεαρός επιτέθηκε με πρωτοφανή τρόπο στον ελεγκτή που απλά έκανε τη δουλειά του. Τον έβρισε, τον κλώτσησε, του έσπασε τα γυαλιά και πήδηξε από το όχημα με τα τραγικά στη συνέχεια αποτελέσματα. Το πώς φτάσαμε ως εδώ λίγη σημασία έχει, ειδικά αν δεν υπάρχει κάποιος άμεσος αυτουργός. Δεν υπάρχει έγκλημα, υπάρχει δυστύχημα, αλλά αν υπάρχει ηθική αυτουργία του ελεγκτή ή του οδηγού, αυτό θα το κρίνει η δικαιοσύνη.

Δεν είναι δυνατόν, όμως, ένα τραγικό περιστατικό να γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης. Δε μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ορισμένοι βουλευτές του και πολλά «ευαίσθητα» μέσα ενημέρωσης να… ανακαλύπτουν ευθύνες της κυβέρνησης, του μνημονίου, της πολιτικής λιτότητας και άλλες τέτοιες ανοησίες. Πήραν φωτιά τα μηνύματα μέσω twitter από τον κ. Παπαδημούλη ο οποίος, προφανώς, από την παραλία που λιάζεται βρήκε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει το γεγονός για μικροκομματική εκμετάλλευση. Να δώσουμε δωρεάν εισιτήρια στους ανέργους, είπε, με αφορμή το περιστατικό. Κι εμείς μαζί σου κ. Παπαδημούλη, αλλά να μην αφήνετε υπονοούμενα για «κυνικές» εξηγήσεις και δήθεν ευθύνες της κυβέρνησης. Σιγά μη μας πείτε ότι το νεαρό τον σκότωσε η κυβέρνηση.

Μαθαίνουμε επίσης ότι ο… Ταλιμπάν του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός και άλλα στελέχη καλούν τον κόσμο μέσω των κοινωνικών δικτύων σε συγκέντρωση στο Περιστέρι. Προφανώς για να… εξοργιστούν για την… ανάλγητη κυβέρνηση που «σκότωσε» ένα παιδί. Ο ολισθηρός δρόμος του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται. Χρησιμοποιούν ένα νεκρό παιδί για να παίξουν τα παιχνίδια τους. Δημιουργούν οργή από το πουθενά, από ένα δράμα, από ένα τραγικό ατύχημα. Θέλουν να φυτέψουν άνεμους για να θερίσει η κυβέρνηση θύελλες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά μονίμως ένα φιτίλι για να ανάψει η φωτιά. Μπορεί να το δημιουργεί ακόμη και μέσα από μια τραγωδία, δεν ορρωδεί προ ουδενός. Αλλά δεν πρέπει να τους αφήσουμε να εκμεταλλευτούν τον πόνο μιας οικογένειας. Είναι υποκριτές του χειρίστου είδους και δίνουν ένα ακόμη δείγμα της ποιότητάς τους και του τρόπου που σκέφτονται να κυβερνήσουν. Πατούν επί πτωμάτων. Απλά πράγματα.

Θα ακούσουμε πολλά τις επόμενες ημέρες. Για αναλγησία του ελεγκτή, ότι είναι… όργανο της τρόικας για να μαζέψει λεφτά, ότι πιέζεται κι αυτός για να βγάλει ένα εισόδημα παραπάνω επειδή του έχουν κόψει το μισθό. Θα ακούσουμε άραγε ότι απλά έκανε τη δουλειά του; Θα ακούσουμε άραγε ότι πρέπει να πληρώνουμε στις συγκοινωνίες; Ή κάθε φορά που συλλαμβάνεται ένας που δεν πλήρωσε αυτομάτως αυτός θα σημαίνει ότι πρέπει να πηδάει από το όχημα ή ότι θα σκοτώνεται; Είπαμε ένα τραγικό περιστατικό ήταν. Τελεία και παύλα. Ολα τα άλλα είναι αθλιότητες του χειρίστου είδους.

Keywords
Τυχαία Θέματα