Αιγυπτος: προς πληρη αρση της καταστασης εκτακτης αναγκης

23:02 24/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Ο επικεφαλής του κυβερνώντος στρατιωτικού συμβουλίου της Αιγύπτου ανακοίνωσε σήμερα την σχεδόν πλήρη άρση της ισχύος του νόμου έκτακτης ανάγκης, μία ημέρα πριν από τον εορτασμό της έναρξης της εξέγερσης η οποία ξέσπασε πριν από ένα χρόνο και οδήγησε στην πτώση του...
Χόσνι Μουμπάρακ. Ο στρατάρχης Χουσέιν Ταντάουι ανακοίνωσε στην τηλεόραση «το τέλος της κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε ολόκληρη τη χώρα, με εξαίρεση περιπτώσεις καταπολέμησης
βίαιων αδικημάτων» από την Τετάρτη.

Ο νόμος για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης χρησιμοποιείται συνεχώς έπειτα από τη δολοφονία του Ανουάρ Σαντάτ τον Οκτώβριο του 1981.

Στο μεταξύ, ο Αιγύπτιος μπλόγκερ Μάικελ Ναμπίλ, ο οποίος είχε φυλακιστεί επειδή άσκησε κριτική στο στρατό, αφέθηκε ελεύθερος σήμερα, σύμφωνα με τον αδελφό του Μαρκ, που δημοσίευσε στο Twitter μία φωτογραφία του ιστολόγου την ώρα της αποφυλάκισής του.

Δικαστική πηγή ανέφερε το Σάββατο ότι ελήφθη απόφαση να δοθεί χάρη στον Μάικελ Νάμπιλ και σε 1.959 ακόμη κρατούμενους με την ευκαιρία της πρώτης επετείου της εξέγερσης.

Ο ιστολόγος είχε αρχικά καταδικαστεί τον Απρίλιο σε φυλάκιση τριών ετών από στρατοδικείο επειδή το Μάρτιο είχε γράψει στο μπλογκ του ότι ο στρατός προστατεύει τα δικά του συμφέροντα και όχι αυτά του αιγυπτιακού λαού.
Keywords
Τυχαία Θέματα