Στην "κατάψυξη" ξανά η χώρα!

12:19 5/1/2015 - Πηγή: Bam

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει από σήμερα ο καιρός, με χιόνια στα ορεινά και βαθμιαία στα ημιορεινά, αλλά και πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια. Πιο έντονα θα είναι τα καιρικά φαινόμενα αύριο Τρίτη (Θεοφάνεια), με την ΕΜΥ να προβλέπει τσουχτερό κρύο, νεφώσεις με χιονοπτώσεις στην ανατολική και νότια Ελλάδα, αλλά και παγετό στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Σε ετοιμότητα έχουν

τεθεί οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής για το νέο κύμα βαρυχειμωνιάς που αναμένεται από απόψε στο Λεκανοπέδιο. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες και τα χιόνια.

Ανοιχτές για το κοινό θα είναι οι θερμαινόμενες αίθουσες του Δήμου Αθηναίων σε Κολωνό, Γκράβα, και Άγιο Παύλο. Στην διάθεση των δημοτών θα είναι, επίσης, το κλειστό του Ρουφ και το «Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης».

Κλειστή παραμένει εξαιτίας παγετού η λεωφόρος Πάρνηθας από το ύψος του τελεφερίκ και πάνω. Όπως αναφέρει το Κέντρο Επιχειρήσεων της Τροχαίας, κλειστός είναι και ο δρόμος Πεντέλης-Νέας Μάκρης, ενώ στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών είναι απαραίτητες οι αλυσίδες.

Τρομοκρατικό χτύπημα στις Φυλακές Κορυδαλλού σχεδίαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός, σύμφωνα με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης. Στο σπίτι-κρησφύγετο της Αναβύσσου βρέθηκαν, βαρύς οπλισμός και εκρηκτικά, καθώς και σχετικές με την επίθεση χειρόγραφες σημειώσεις.

Αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών εμφανίστηκε με δηλώσεις του από τον Έβρο όπου περιοδεύει ο Αντώνης Σαμαράς. Συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Οικολόγους Πράσινους. Στο Δημοτικό Θέατρο της Καλλιθέας μιλάει απόψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τελευταία ημέρα για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας ή την κατάθεση των πινακίδων, καθώς το Υπουργείο Οικονομικών είχε δώσει παράταση την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς μέχρι και σήμερα Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου.

ΚΑΙΡΟΣ: Βροχές, τσουχτερό κρύο και χιόνια από σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα. Συννεφιά στην Αττική, ενώ στην Πάρνηθα θα χιονίσει. Στο κέντρο της Αθήνας το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα