Έγινε... All - American η Σπανού! (vid)

Το ότι η Άρτεμη Σπανού αποτελεί το next big thing του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ είναι γνωστό στους φίλους της πορτοκαλί μπάλας. Η Ροδίτισσα φόργουορντ, όμως, δεν σταματά να εξελίσσεται και να εντυπωσιάζει άπαντες με την ραγδαία εξέλιξή της από τη στιγμή που εντάχθηκε στο δυναμικό του Robert Morris.

Κι αν η περσινή σεζόν αποτέλεσε το… ορεκτικό όσων επρόκειτο να προσφέρει στο φημισμένο κολέγιο, η φετινή χρονιά αποτελεί το… κυρίως πιάτο. Κι αυτό γιατί η πρώην παίκτρια

του Πανιωνίου αποτελεί το "Α" και το "Ω" της ομάδας της έχοντας κατά μέσο όρο 19 πόντους και 15.4 ριμπάουντ.

Αν σε αυτό προσθέσουμε, μάλιστα, και το γεγονός πως έχει κάνει νταμπλ νταμπλ σε 26 από τα 29 παιχνίδια της φετινής σεζόν, νούμερα που της έδωσαν (πέρα ως πέρα δίκαια) μία θέση στην τρίτη καλύτερη πεντάδα του NCAA, εκεί όπου συνυπάρχει με παίκτριες όπως οι Elena Della Donne (Delaware), Chiney Ogwumike (Stanford) και η διάσημη, πλέον, Brittney Griner (Baylor).

Μιλώντας για την εξέλιξη της Ελληνίδας παίκτριας, ο προπονητής του Robert Morris, Sal Buscaglia, τόνισε χαρακτηριστικά: "Όλο το τεχνικό σταφ είναι ενθουσιασμένο που η Άρτεμη κατέκτησε μία τόσο σπουδαία διάκριση. Είναι εντυπωσιακά αυτά που πέτυχε τη φετινή σεζόν, ειδικά με δεδομένο το γεγονός πως η ομάδα αντιμετώπισε πολλά προβλήματα τραυματισμών καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Είναι χαρούμενος που θα είναι μαζί μας και την επόμενη σεζόν, κάτι που σε συνδυασμό με την επιστροφή των τραυματιών θα μας βοηθήσει να κατακτήσουμε τον τίτλο στη NEC".

Τα καλύτερα… έρχονται για την Άρτεμη Σπανού, η οποία ξεπερνά με γοργά βήματα τα όριά της αποδεικνύοντας πως το ελληνικό γυναικείο μπάσκετ έχει πολλούς λόγους να ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα