ΟΣΦΠ - Ζαλγκίρις 61-79

Καταστροφική αποδείχθηκε η τρίτη περίοδος για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έμεινε στα αποδυτήρια για το δεύτερο ημίχρονο και ηττήθηκε μοιραία από τη Ζαλγκίρις με 79-61, γνωρίζοντας τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του στη διοργάνωση. Οι πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδος πέτυχαν μόλις 10 πόντους σε εκείνο το διάστημα, ενώ συνολικά έκαναν πολλά λάθη, καθώς οι Λιθουανοί εξολόθρευσαν τα ατού του στο δεύτερο μισό του αγώνα...

Εντυπωσιακό το ξεκίνημα του αγώνα για τον Ολυμπιακό

και κυρίως η εικόνα που παρουσίαζε η αμυντική του λειτουργία. Οι "ερυθρόλευκοι" άφησαν στα πρώτα τέσσερα λεπτά τη Ζαλγκίρις χωρίς καλάθι, ενώ επιθετικά ο Πρίντεζης τους οδήγησε στο προβάδισμα με 8-0. Οι Πειραιώτες ήταν τα απόλυτα αφεντικά στα πρώτα εφτά λεπτά, όπου και προηγήθηκαν με 12-5, όμως η αντίδραση των Λιθουανών δεν άργησε να έρθει.

Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν το ότι ο Σπανούλης έκατσε στον πάγκο και μπήκε στη θέση του ο Γκεσεβίτσιους, πίεσαν στην άμυνα αναγκάζοντας τους "ερυθρολεύκους" να υποπέσουν σε λάθη και μέιωσαν στο τέλος του δεκαλέτπου σε 17-14.

Η Ζαλγκίρις συνέχισε να βρίσκεται κοντά στον Ολυμπιακό, κάνοντας ζημιές με τα επιθετικά της ριμπάουντ, με αποτέλεσμα να ισοφαρίσουν πέντε λεπτά πριν την ανάπαυλα σε 24-24. Οι δύο ομάδες συνέχισαν να πηγαίνουν χέρι χέρι στο σκορ, με τον Ολυμπιακό να έχει σταθερά προβάδισμα βραχείας κεφαλής, και τους Σπανούλη και Χάινς να τον οδηγούν επιθετικά.

Στο τελευταίο λεπτό ένα ξέσπασμα των πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδος τους έδωσε προβάδισμα έξι πόντων ενόψει του δευτέρου μέρους. Ο Παπανικολάου έκανε το 36-33 με τρίποντο, ο Λο ευστόχησε μόνο στην πρώτη βολή στα τελευταία δύο δευτερόλεπτα, όμως ο κορυφαίος μέχρι εκείνο το σημείο Χάινς με φόλοου έκανε το 39-33.

Το τρίποντο του Μάντζαρη στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου (42-35), έδειξε ότι ο Ολυμπιακός είχε διάθεση να συνεχίσει από εκεί που έμεινε στο πρώτο ημίχρονο όμως η πιεστική άμυνα της Ζαλγκίρις αρχικά και τα τρίποντα του Πόποβιτς στη συνέχεια δεν το επέτρεψαν. Η ελληνική ομάδα δεν έβρισκε τον δρόμο προς τον καλάθι, με αποτέλεσμα οι Λιθουανοί να πάρουν τα πάνω τους στον ψυχολογικό τομέα και να σκοράρουν με άνεση τόσο κοντά όσο και μακριά από το καλάθι.

Πλέον ο Ολυμπιακός βρισκόταν σε ρόλο "κυνηγού", ενόψει του τελευταίου δεκαλέπτου, αφού οι Λιθουανοί ολοκλήρωσαν την τρίτη περίοδο με επί μέρους υπέρ τους σκορ 26-10, ήτοι 59-49...

Το μομέντουμ ήταν φανερά υπέρ της Ζαλγκίρις και φάνηκε στις κινήσεις των Λιθουανών, οι οποίοι σούταραν και κινούνταν με αυτοπεποίθηση. Αυτό αποτυπώθηκε στο 69-49, εφτά λεπτά πριν το τέλος, με τον Ολυμπιακό να πραγματοποιεί λάθη και κακές επιθέσεις και να μην είναι συγκεντρωμένος στην άμυνα.

Οι "ερυθρόλευκοι" προσπάθησαν να αντιδράσουν και νε μειώσουν τη διαφορά, όμως οι φιλοξενούμενοι διαχειρίστηκαν το προβάδισμα τους και τον χρόνο, με αποτέλεσμα να πάρουν μία πολύτιμη νίκη απέναντι στον πρωταθλητή Ευρώπης με 79-61.

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 39-33, 49-59, 61-79.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάινς 15, Λο 1, Αντι

Keywords
Τυχαία Θέματα