Τι κάνει ο Παναθηναϊκός

Πολλά τα ερωτηματικά για τις τελευταίες κινήσεις του Παναθηναϊκού και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και μεγάλη χωρίς λόγο ανησυχία βλέπω από πολλούς φίλους της ομάδας του πρωταθλητή. Πως , γιατί , διαλύεται η ομάδα κτλ. Καταρχήν δεν υπάρχει καμία ομάδα που να διαλύεται όταν ακόμα και μπει στην διαδικασία να αλλάξει και 10 παίκτες. Την καλύτερη απάντηση δίνει ο προπέρσινος Παναθηναϊκός που

άλλαξε 10/12 παίκτες! Το μπάσκετ έχει αλλάξει. Καλός ο κορμός και τα σχετικά αλλά όχι πανάκεια. Και αν κάνεις καλές επιλογές στο ράφι κάνεις καλή καρμπονάρα πλέον . Αλλωστε ο Παναθηναϊκός μην ξεχνάμε ότι κρατάει τις παλιοσειρές και για την ακρίβεια την έμπειρη βάση του. Συνεπώς δεν τίθεται θέμα αποδόμησης. Με την λογική μάλιστα ότι μένουν Διαμαντίδης, Φώτσης, Μαυροκεφαλίδης, Παππάς, Γιάνκοβιτς (δεν βάζω καν τους μικρούς Χαραλαμπόπουλο-Διαμαντάκο) ,υπάρχει ισχυρή και ελληνική βάση και κορμός. Αν έμεναν και οι Λάσμε-Γκιστ-Μπράμος-Μασιούλις στην ουσία ο νέος προπονητής θα έπρεπε να αλλάξει μόλις 3 πάικτες και για την ακρίβεια παγκίτες των 300χιλ και των 10 λεπτών!

Συνεπώς το κλειδί είναι τι θέλει να πάιξει ο νέος προπονητής. Πχ ο Ιβάνοβιτς μπορεί να θέλει το μπάσκετ με τα κλασικά σέντερ και όχι με τα χαμηλά σχήματα. Με παίκτες που απειλούν και με πλάτη από κοντά. Με τέτοια φιλοσοφία δεν ταιριάζει για παράδειγμα και με 1,2εκ ο Λάσμε. Συνεπώς βασικό θέμα είναι τι θέλει ο νέος προπονητής. Από εκεί και πέρα παρεξηγήθηκε και η κίνηση του ΠΑΟ. Οι παίκτες που δεν ανανεώθηκαν τα συμβόλαια με οψιόν της ομάδας, έμειναν ελεύθεροι. Αυτό δεν σημαινει ότι στο μέλλον ανάλογα και με τον νέο προπονητή και τις κινήσεις δεν μπορεί να τους γίνει πρόταση. Ο Γιαννακόπουλος σωστά έκρινε ότι τα χρήματα ήταν πολλά (ειδικά για τα νέα δεδομένα γενικά και την προσφορά τους) και έκανε μια νομική κίνηση. Δεν μπορείς να ανανεώσεις με λιγότερα χρήματα. Άρα κόβεις το συμβόλαιο και τον φωνάζεις τον παίκτη που θες για να κάνει νέο. Και ταυτόχρονα δίνει την ελευθερία στον Ιβάνοβιτς γιατί αλλιώς ο μαυροβούνιος θα είχε φορτωθεί τα συμβόλαια που δεν θα έσπαγαν. Άρα ο Παναθηναϊκός έκανε μια κίνηση τακτικής πολύ ορθά και παρερμηνεύθηκε. Από εκεί και πέρα ο Ιβάνοβιτς θα αποφασίσει αν και ποιούς θέλει από τους 4 και θα γίνει νέα διαπραγμάτευση.

Εκτός όλων αυτών μην ξεχνάμε και κάτι ακόμα. Ο Λάσμε πχ έχει 1,2εκ. Αν ο Βουγιούκας μπορεί να αποκτηθεί και με λιγότερα δεν είναι καλύτερη λύση καθώς ο Λάσμε μην ξεχνάμε ότι έγινε ....μάγκας από τον 35αρη του χρόνου Διαμαντίδη που δεν μπορεί να τον ταίζει συνέχεια έτοιμα καλάθια. Και αν έρθει ο Βουγιούκας πάιρνει ο ΠΑΟ και έλληνα και ψηλό με πλάτη και σκορ. Και με λιγότερα. Αν τώρα προωθηθεί ο Γιάνκοβιτς δεν μένει αναγκαστικά κάποιος από Μασιούλις και Μπράμος που και φέτος είχαν πρόβλημα στην μοιρασιά του χρόνου εκτός ροτέισον και λες πχ θα δίνω 600χιλ για παίκτη των 10' ; Γι αυτό λέω υπομονή χωρίς βιασύνες. Και πράγματι ο Μασιούλις είναι λίρα εκατό για τα λεφτά του, ο Μπράμος έκανε κακή χρονιά στο τέλος αλλά μ αρέσει και Λάσμε-Γκιστ είναι εξαιρετικό δίδυμο. Αλλά αν πρέπει να φέρεις έλληνες κλασάτους με αυτά τα λεφτά και να προωθήσεις άλλους δεν χωράνε όλοι. Ειδάλλως λες είμαι ίδιος με πέρσι και πενταδάτο δεν μπορείς να φέρεις με τέτοια συμβόλαια και ακόμα και αν φέρεις θα πληρώνεις ένα ...καράβι λεφτά αυτούς για να πάιζουν 10-15' και να γκρινιάζουν κιόλας ; Ετσι είναι το μπάσκετ κύριοι... Δεν χωράνε όλοι και όλα μαζί.

Ακούω λοιπόν και το τρομερό να κράζουν(!) κάποιοι τον Γιαννακόπουλο κάποιοι για την κίνηση αυτή. Ακόμα και λάθη να κάνει , δεν μπορεί να κράζεις αυτόν που βάζει μύρια από την τσέπη του και έιναι πιο οπαδός του Παναθηναϊκού από πολλούς Παναθηναϊκούς του καναπέ.... Κριτική και άποψη σαφώς. Αλλά δεν έχει κάνει λάθος στην τακτική και άλλωστε δεν έχει επέμβει στα μεταγραφικά στην διετία του πλην κινέζου και Καπόνο και πάλι είχε την συμφωνία των προπονητών. Και ακόμα να του καταλογίζουν με ανησυχία ότι δεν βιάζεται για τίτλους. Εγώ θεωρώ ότι ο Γιαννακόπουλος είναι απόλυτα επιτυχημένος στην διετία του με πολύ δύσκολες καταστάσεις(μείωση μπάτζετ,αποχώρηση όλης της ομάδας) και ότι πολυ σωστά λέει κτίζουμε και διεκδικούμε. Ξέρει πολύ καλά και ο ίδιος αυτό που λέμε εδώ και καιρό. Το τέλος εποχής, του είμαστε εμείς και οι άλλοι. Δεν έχει λόγο να βάζει 30εκ από την τσέπη του και καλά κάνει όταν η Ελλάδα πεινάει... Και με 10-15εκ μια χαρά ομάδα κάνει και διεκδικεί. Δεν υπάρχει Ζοτς πλέον, ο Διαμαντίδης τελειώνει, και 40 μύρια ομάδα να κάνει(όπως είδαμε που έκανε ο Ζοτς τι έγινε) δεν του εγγυάται κανείς τίποτα. Το σκεπτικό του και το νέο του μοντέλο μ αρέσει εμένα όπως μ άρεσε και του Ολυμπιακού πριν χρόνια και του έφερε επιτυχίες. Αλλάξαν οι εποχές, πάρτε το χαμπάρι.

Ο Παναθηναϊκός κτίζεται ο μισός από την αρχή. Θα κοιτάξει να κάνει μια μεγάλη μεταγραφή. Αν γυρίσει ο Καλάθης πχ μπορεί να είναι ο νέος ηγέτης στην θέση του Διαμαντίδη που σταδιακά μπάινει σε περίοδο απόσυρσης. Αν λοιπόν έρθει πχ με 1,5εκ και πάρει και τον Βουγιούκα λέμε συν τους 5 έλληνες που είπαμε και 1-2 ακόμα που θα πάρει (αφήνω τους πιτσιρικάδες) έχει ισχυρή βάση και πάιρνει και 3-4 ξένους(δεν χρειάζεται μια ομάδα με καλούς έλληνες να φορτώνεται χωρις λόγο ξένους των 300-400χιλ) φτηνούς και ρολιστες (άντε και 1-2 στάρτερ)και το ρόστερ είναι μια χαρά. Ο Παναθηναϊκός θα παλέψει για Καλάθη-Βουγιούκα νομίζω και για τον Μποχωρίδη και τον Βενένκοφ(δύσκολο λόγω τούρκων και Αγγέλου) και ψάχνεται γενικά. Η κίνηση Μάντζαρη ήταν πιο πολύ στην κόντρα των "αιωνίων" αφού ήξεραν ότι δεν τον άφηνε ο Ολυμπιακός αν και ο πάικτης μπορεί και να ήθελε να μετακομίσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα