Ξεκαθάρισμα λογαριασμών...

Με την "μονομαχία" κορυφής στο Ψυχικό να ξεχωρίζει από το πρόγραμμα, ανοίγει αύριο (Σάββατο) η αυλαία της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α2. Εκτός από το μεγάλο αυτό παιχνίδι, πολλά είναι τα ενδιαφέροντα ματς της ημέρας, με αμφίρροπες αναμετρήσεις σε Σέρρες, Αγία Παρασκευή και Τρίπολη. Αναλυτικά:

ΨΥΧΙΚΟ - ΚΟΡΟΙΒΟΣ: Τρεις οι αήττητες ομάδες μέχρι στιγμής όμως αυτό θα αλλάξει σύντομα, μιας και αναμετρούνται στο κλειστό του Ψυχικού ο Κόροιβος με την ομώνυμη ομάδα. Δύο ομάδες με ποιοτικά ρόστερ και ιδιαίτερα υψηλές

φιλοδοξίες φέτος, διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε ένα... ξεκαθάρισμα λογαριασμών, το οποίο δεν πρόκειται να κρίνει τίποτα εκτός από τη προσωρινή πρωτιά, όμως σίγουρα θα δώσει ένα μικρό προβάδισμα για τη συνέχεια στο νικητή. Το Ψυχικό που δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, προέρχεται από μια πολύ δύσκολη νίκη επί του Παγκρατίου και σίγουρα θα πρέπει να παίξει πολύ καλύτερα από το περασμένο Σάββατο, εάν θέλει να φύγει με το πολυπόθητο "δίποντο". Ο Κόροιβος που επίσης θα παραταχθεί πλήρης, ποντάρει στην εμπειρία κάποιων βασικών αθλητών του για να κάνει το "5Χ5" και να ξεφύγει στη βαθμολογίας από έναν εκ των βασικών ανταγωνιστών του.

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ - ΑΕΚ: Την ίδια στιγμή, η τρίτη της παρέας της κορυφής ΑΕΚ, δοκιμάζεται στον Λαγκαδά. Οι Ενωσίτες θέλουν να κάνουν πέντε τις νίκες τους και να διατηρηθούν στην κορυφή, όμως παρά τα προβλήματα και τις απουσίες του αντιπάλου, η αποστολή τους δεν θα είναι εύκολη. Οι "πράσινοι" είναι "σκληρά καρύδια" στην έδρα τους και πολεμούν μέχρι τέλους. Για ακόμη μια αγωνιστική πάντως αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα, καθώς εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Παρίτση και Σίμου Ιωακειμίδη οι οποίοι δεν έχουν ξεπεράσει τους τραυματισμούς τους, ενώ ο Ηλιάδης έχασε μεγάλο μέρος των προπονήσεων της εβδομάδα και είναι ανέτοιμος. Στην αποστολή της Ένωσης συμπεριλήφθηκε και ο Θοδωρής Τσιότρας που δείχνει να ξεπερνά το διάστρεμμα που τον ταλαιπώρησε τις τελευταίες ημέρες, όμως η συμμετοχή θα κριθεί τη τελευταία στιγμή. Το κλειστό αναμένεται κατάμεστο, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα έχουν τη στήριξη μερικών δεκάδων φίλων τους, μιας και εγκρίθηκε το αίτημα τους για εισιτήρια.

ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ - ΗΡΑΚΛΗΣ: Σύγκρουση με άρωμα Βορείου Ελλάδας στις Σέρρες, όπου αναμετρώνται οι Ίκαροι με τον Ηρακλή. Εξαιρετικά αμφίρροπο ματς ανάμεσα σε δύο ομάδες που ακόμη δεν έχουν βρει τα... πατήματα τους και σίγουρα δεν έχουν δείξει τις πραγματικές τους δυνατότητες. Οι "κυανοκίτρινοι" προέρχονται από τη πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα και έχουν ανεβασμένη ψυχολογία, ενώ ελπίζουν στη συμπαράσταση των φίλων τους για να διπλασιάσουν τις επιτυχίες τους. Ο "Γηραιός" που ψάχνει το πρώτο "ροζ φύλλο" μακριά από την έδρα του, θα αγωνιστεί χωρίς τον τραυματία Καζάκο, όμως θα έχει στο δυναμικό του τον Τσουμπρίλο που αποθεραπεύτηκε.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ - ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Στη Τρίπολη, αναμένεται ένα άκρως ενδιαφέρον παιχνίδι. Θεωρητικά, οι φιλοξενούμενοι με το γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ είναι το μεγάλο φαβορί, όμως η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη έχει αποδείξει ότι είναι "μαχήτρια" και χτυπάει όλα τα ματς. Η εμφάνιση της στο Ιβανώφειο το περασμένο Σάββατο και η ήττα στον πόντο έδειξε ότι κάθε άλλο παρά αμελητέα ποσότητα είναι. Ο Φίλιππος, που δείχνει να βρίσκει τη φόρμα του, θα πρέπει να πιάσει υψηλή απόδοση για να μη... μπλέξει με τους Αρκάδες, που ειδικά στην έδρα τους είναι άκρως ανταγωνιστικοί. Πλήγμα η απουσία του Ακεψιμαίδη που δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί μετά τον τραυματισμό του στην άνω γνάθο το περασμένο Σάββατο.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΟΦΗ: Στην Αγία Παρασκευή, η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται τον ΟΦΗ με τη ψυχολογία των δύο ομάδων να είναι εκ διαμέτρου αντίθετη. Για τους γηπεδούχους είναι ένα κομβικής σημασίας παιχνίδι, καθώς νέα απώλεια θα τους κρατήσει στη τελευταία θέση και θα χάσουν από τώρα σημαντικό έδαφος στη προσπάθεια για σωτηρία. Οι Κρητικοί προέρχονται από δύο νίκες (με Παγκράτι και ΟΦΗ), βρίσκονται σε αγωνιστική άνοδο και αν κάνουν το "τρία στα τρία" θα βάλουν από τώρα γερές βάσεις για τη παραμονή. Προμηνύεται ιδιαίτερα δυνατό και κλειστό παιχνίδι με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο...

ΚΑΒΑΛΑ - ΠΑΓΚΡΑΤΙ: Μετά την ήττα από τον ΟΦΗ οι "αργοναύτες" επιστρέφουν στην έδρα τους σε ένα ματς... χωρίς αύριο για αυτούς. Οι στόχοι τους είναι ιδιαίτερα υψηλοί φέτος, όμως το ξεκίνημα τους στο πρωτάθλημα δεν το μαρτυρά, αφού μετράνε μόλις μία νίκη. Αν αποτύχουν και πάλι, θα έχουν χάσει σημαντικό έδαφος για την διεκδίκηση της ανόδου, γεγονός που τους καθιστά το μεγάλο φαβορί για τη συνάντηση. Το Παγκράτι είναι πικραμένο από την ήττα στο πόντο από το Ψυχικό και σίγουρα δεν βρίσκεται στη καλύτερη ψυχολογική κατάσταση. Οι "ροσονέρι" πάντως δεν έχουν άγχος και πίεση και θα διεκδικήσουν ότι καλύτερο μπορούν.

ΛΑΥΡΙΟ - ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ: Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής συμπληρώνει η συνάντηση του Λαυρίου. Οι γηπεδούχοι έχασαν δύο σερί παιχνίδια και θέλουν πάση θυσία να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα, προκειμένου να εδραιωθούν στα μέσα της βαθμολογίας και να μην αρχίσουν τα... άγχη. Ο Φιλαθλητικός δεν δείχνει το ίδιο δυνατός με πέρσι, όμως τα περιθώρια αρχίζουν να στενεύουν και για αυτόν. Στο τελευταίο - όπως όλα δείχνουν - παιχνίδι του Θανάση Αντετοκούνμπο με τα "κόκκινα" (ετοιμάζεται για το ταξίδι στο ΝΒΑ), η ομάδα του Τάκη Ζήβα θα επιδιώξει να επιστρέψει στις νίκες με ένα "διπλό" που θα της δώσει πολύτιμο οξυγόνο για τη συνέχεια.

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα