ΔΕΗ: Μηνιαίοι οι λογαριασμοί από το καλοκαίρι

Αλλάζουν όλα στους λογαριασμούς του ρεύματος από τις αρχές του καλοκαιριού. Τέρμα στους διμηνιαίους λογαριασμούς.

Στις αρχές του καλοκαιριού αναμένεται να ολοκληρωθεί η μηνιαία καταμέτρηση ηλεκτρικής ενέργειας για τους συνολικά 7,5 εκατ. μετρητές.

Ηδη, πολλά νοικοκυριά λαμβάνουν κάθε μήνα το λογαριασμό ρεύματος, με τον ΔΕΔΔΗΕ να στοχεύει το επόμενο διάστημα να τεθεί σε ισχύ σε όλη τη χώρα, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του σήμερα ο Ελευθερος Τύπος.

Η

μηνιαία καταμέτρηση θα συμβάλει στη διαφάνεια στην αγορά ηλεκτρισμού και θα περιορίσει σημαντικά την πολυπλοκότητα των τιμολογίων.

Θα μπορέσει σύμφωνα με στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ, να βοηθήσει τους καταναλωτές να εξοικονομήσουν ενέργεια γιατί θα έχουν ταχύτερη ενημέρωση για την κατανάλωσή τους, κάτι που θα τους επιτρέψει να προσαρμόσουν αντίστοιχα τον τρόπο με τον οποίο καταναλώνουν και να επιλέξουν το κατάλληλο τιμολόγιο.

Η εκκαθαριστική τιμολόγηση κάθε μήνα θα συμβάλει παράλληλα και στην ευελιξία των προμηθευτών, καθώς βλέποντας τη μηνιαία κατανάλωση θα έχουν τη δυνατότητα να τροποποιούν τα τιμολόγια και να κάνουν προτάσεις στους πελάτες τους που θα είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους.

Ταυτοποίηση των πελατών

Την ίδια ώρα, ο Διαχειριστής ζητά την ταυτοποίηση μέσω κινητού τηλεφώνου για τη μηνιαία καταμέτρηση.

Οπως τονίζει ο ΔΕΔΔΗΕ στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό και την πλήρη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του αλλά και τη βελτιστοποίηση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, κρίνεται αναγκαίο στη σχετική διαδικασία δηλώσεων (με έμφαση στις δηλώσεις εκπροσώπησης – παύσης εκπροσώπησης) των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας να προβλέπεται πλέον ρητά ο εκάστοτε αρμόδιος προμηθευτής να δηλώνει στο ΔΕΔΔΗΕ τουλάχιστον έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου του συμβεβλημένου χρήστη.

Με την τροποποίηση που εισηγείται στο Εγχειρίδιο Εκπροσώπησης Μετρητών και Περιοδικής Εκκαθάρισης και έθεσε σε δημόσια διαβούλευση η ΡΑΑΕΥ, ο ΔΕΔΔΗΕ θα μπορεί να επικοινωνεί άμεσα με τους πελάτες/συμβεβλημένους καταναλωτές για την επικείμενη υλοποίηση των αιτημάτων τους, αποφεύγοντας με τον τρόπο αυτό άσκοπες μεταβάσεις και μειώνοντας δραστικά το χρόνο ολοκλήρωσής τους, ενώ παράλληλα θα διευκολύνονται σημαντικά και όλες οι άλλες απαραίτητες ενημερώσεις/επικοινωνίες μεταξύ ΔΕΔΔΗΕ και καταναλωτή/πελάτη συμπεριλαμβανομένων και ειδοποιήσεων για διενέργεια επικείμενων καταμετρήσεων.

Διαβάστε επίσης

Υπουργείο Οικονομίας: Νέοι κανόνες για επιτάχυνση των δημοσίων επενδύσεων και ταχύτερη απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων

Ακρίβεια: Σταθερά στα «ύψη» ο πληθωρισμός, στο 3,1% τον Απρίλιο – 63,7% ακριβότερο το λάδι σε ένα μήνα

Πάγια ρύθμιση: «Τσουρουφλίζει» τους πολίτες η αύξηση στο επιτόκιο, διαμορφώθηκε στο 8,18%

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΔΕΗ, Μηνιαίοι,dei, miniaioi