Ρώμη: Φτιαγμένη από ατσάλι η Σαμπαλένκα (vid)

Σε ένα συγκλονιστικό ματς που ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης στη Ρώμη, η Αρίνα Σαμπαλένκα κατάφερε να φύγει όρθια από το Campo Centrale απέναντι στην αξιόμαχη Ελίνα Σβιτολίνα και να πανηγυρίσει μια σπουδαία πρόκριση στους “8” του Internazionali BNL d’Italia.

Η Λευκορωσίδα, έμεινε πίσω στα σετ, βρέθηκε κάτω με 2-0 games στο 3ο, έσωσε τρία match points της Ουκρανής και έφτασε στη μεγάλη νίκη με 4-6, 6-1, 7-6(7) επί της αντιπάλου

της, σφραγίζοντας το ραντεβού με την Γέλενα Οσταπένκο στα προημιτελικά της WTA 1000 διοργάνωσης.

Midnight Madness @SabalenkaA leaves it ALL out on the court and defeats Svitolina in a high intensity three set thriller 4-6, 6-1, 7-6(7)! #IBI24 pic.twitter.com/r6eqhJm1v1

wta (@WTA) May 13, 2024

“Tα έδωσα όλα σήμερα. Δεν μπορούσα να τα παρατήσω. Δεν μπορούσα να αφήσω το court. Ένιωσα πως αν το σώμα μου μου επιτρέψει να παίξω έστω και το 15% του καλύτερού μου τένις, θα μείνω εκεί και θα πολεμήσω” είπε η Σαμπαλένκα αμέσως μετά την γεμάτη ένταση αναμέτρηση.

Η κάτοχος του Australian Open, προέρχεται από την ήττα στον τελικό του Mutua Madrid Open από την Ίγκα Σφιόντεκ και δείχνει αποφασισμένη να φτάσει μέχρι το τέλος στο τελευταίο μεγάλο τουρνουά προετοιμασίας πριν το Γαλλικό Όπεν (26/05).

Το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης και του ταμπλό, έσωσε τα 13 από τα 18 break points της Σβιτολίνα ενώ η ίδια πέτυχε έξι breaks σε εφτά προσπάθειες στο σερβίς της Ουκρανής.

Η Σαμπαλένκα με δύο σερί break στο 3ο σετ, κατάφερε να ανατρέψει το γρήγορο προβάδισμα της Σβιτολίνα, όμως η Ουκρανή δεν επέτρεψε στην αντίπαλό της να σερβίρει στο 5-4 για τη νίκη και ισοφάρισε εκ νέου.

Η Σβιτολίνα είχε τις δύο πρώτες ευκαιρίες match point στο 5-6 15/40, όταν η Σαμπαλένκα σέρβιρε για να παραμείνει στο ματς κι άλλη μια στο 7-6 στο tie break.

Τελικά, η ατσάλινη Σαμπαλένκα εκμεταλλεύτηκε το δεύτερο δικό της match point και μετά από 2 ώρες και 21 λεπτά, ολοκλήρωσε τη σπουδαία ανατροπή της.

Aryna Sabalenka after beating Svitolina in Rome:

“I just want to say, Roma, you’re in my heart forever. This kind of support was incredible. It was a great battle. Somehow I managed my body and was able to win this match. I’m super happy with this win. Hopefully I can recover… pic.twitter.com/aXjMtVerV9

— The Tennis Letter (@TheTennisLetter) May 13, 2024

ROME OPEN MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S SINGLES | OOP (-1h)

The post Ρώμη: Φτιαγμένη από ατσάλι η Σαμπαλένκα (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα