Τίρανα: Ελληνικές προκρίσεις στην πρεμιέρα

Με 5 ελληνικές προκρίσεις ξεκίνησε η δράση στο κυρίως ταμπλό του ITF τουρνουά J30 Tirana Open, που διεξάγεται στην αλβανική πρωτεύουσα αυτήν την εβδομάδα. Γιώργος Μιταλάς, Οδυσσέας Γελαδάρης, Ειρήνη Μαρία Τσακίρη, Ελένη Χατζηαβραάμ, Δέσποινα Κοσκινά, εξασφάλισαν την πρόκριση στην επόμενη φάση, μαζί με το bye της Νο1 του ταμπλό, Αλεξάνδρας Παναγιωτίδου, ενώ

την Τρίτη ρίχνεται στη μάχη και η Λυδία Παναγιωτίδου, όπως και τα διπλά. 

Στα αγόρια ο Γελαδάρης παραχώρησε μόλις 2 games στην επιβλητική του νίκη με 6-1, 6-1 κόντρα στον Ιταλό, Ματέο Βαντίνι, με τον Νο6 του ταμπλό να αντιμετωπίζει στην επόμενη φάση είτε τον Σλοβάκο, Σάμουελ Σικορά, είτε τον Ιταλό, Αλέσιο Μαρκαντονίνι. 

Στον 2ο γύρο πέρασε και ο Μιταλάς που κέρδισε με 6-1, 6-3 τον Ιταλό Φαμπρίτσιο Πάλμα και στη συνέχεια θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Βίκτορ Βιραχάλμι και Εγκεμέν Καραμάν. Αντίθετα ο Μαρίνος Καρνιάτης έμεινε εκτός συνέχειας μετά από την ήττα από τον Ιταλό και Νο8 του ταμπλό, Νίκολο Ρομάνο με 6-1, 6-2. 

Στα κορίτσια η Χατζηαβραάμ πήρε την πρόκριση, αλλά και μια επιβλητική ρεβάνς από την Καζάκα Σοφίγια Κίροβα, με 6-2, 6-0, στην επανάληψη του ημιτελικού της περασμένης εβδομάδα στην ίδια πόλη όπου η Ελληνίδα τενίστρια είχε ηττηθεί στα 3 sets. Στον επόμενο γύρο η Νο6 του ταμπλό θα παίξει με την Ιταλίδα, Μαρία Σολέ Σαβόια η οποία πέρασε με walkover στον 2ο γύρο. 

Την πρόκριση και μάλιστα με ανατροπή, εξασφάλισε και η Ειρήνη Μαρία Τσακίρη, η οποία άφησε πίσω της το bagel που δέχθηκε στο 1ο set από την Αλβανίδα Ρέα Κινάμι και με 0-6, 6-2, 6-3 πέρασε στον 2ο γύρο όπου θα παίξει με Ιταλίδα και Νο8 του ταμπλό, Σοφία Εύα Γκάτι που κέρδισε την Νάταλι Γέλενιτς από την Κροατία με 6-0, 6-0. 

Στην επόμενη φάση θα βρεθεί και η Δέσποινα Κοσκινά μετά τη νίκη της απέναντι στην Λορέντσα Καΐταζι (Κροατία) με 6-3, 6-1 και στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει την Ιταλίδα και Νο2 του ταμπλό, Ντάρια Ραϊμόντο που κέρδισε την Ιρλανδή Λίλι Φρόουλι με 6-2, 6-1. 

Εκτός συνέχειας έμεινε η Έλλη Νικολέττα Γεροντικού η οποία έδωσε μάχη στο 2ο set κόντρα στην Εσθονή Ελιζαβέτα Ασταφιέβα γνωρίζοντας ωστόσο την ήττα με 6-1, 7-6(4). 

Ελληνικές παρουσίες είχαμε και στα προκριματικά με τον Ιβάν Ίωνα Ραγκούση να ολοκληρώνει την προσπάθειά του με μια νίκη στον 1ο προκριματικό γύρο κόντρα στον Αλβανό Νταμιάν Μετανάσι με 4-6, 6-4, 10-8, αλλά στη συνέχει να γνωρίζει την ήττα από τον Ιταλό Ματέο Τζιουλιάνο με 6-0, 6-2. 

Νίκη στον 1ο προκριματικό γύρο και για τον Γιώργο Σιάντση, με τον Έλληνα τενίστα να επικρατεί του Τούρκου Ερσέφ Κάαν Κατσάρ με 7-5, 6-1, αλλά να γνωρίζει στη συνέχεια από τον Ιταλό Αλέσιο Μαρκαντονίνι με 6-2, 6-3, ενώ ο Ραφαήλ Γακόπουλος, μετά από μεγάλη μάχη ηττήθηκε από τον Ρουμάνο Νόρις Νεντελτσοβίτσι με 6-4, 2-6, 10-8, μένοντας εκτός συνέχειας από τον 1ο προκριματικό γύρο. 

The post Τίρανα: Ελληνικές προκρίσεις στην πρεμιέρα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα