Ρώμη: Στα ημιτελικά ο Πολ (vid)

Τέταρτη σερί νίκη στη Ρώμη για τον εξαιρετικό Τόμι Πολ, που προκρίθηκε για πρώτη φορά στα ημιτελικά του Masters της ιταλικής πρωτεύουσας! Ο Αμερικανός νίκησε τον Χούμπερτ Χουρκάτς με 7-5, 3-6, 6-3, μετά από 2 ώρες και 44 λεπτά στο Foro Italico, κι’ απέχει μία νίκη από τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Μετά τη μεγάλη πρόκριση κόντρα στον κάτοχο του τίτλου, Ντανιίλ Μεντβέντεφ, αλλά και τις πρώτες νίκες κόντρα σε Ασλάν Καράτσεφ και Ντόμινικ Κέπφερ, ο No16 του κόσμο δε βάζει στοπ στο νικηφόρο σερί του, ενώ σήμερα έχασε το πρώτο του set

στο τουρνουά.

Αυτός θα είναι ο τέταρτος σπουδαίος ημιτελικός της καριέρας του, μετά το Australian Open του 2023, την αντίστοιχη πορεία του στο Τορόντο, και το φετινό Indian Wells. Παράλληλα, εξασφαλίζει σίγουρα την άνοδο 2 θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη (No14), αν περάσει στον τελικό θ’ ανέβει μία ακόμα (Νο13), και αν κατακτήσει τον τίτλο θα πάει στο No12.

Έχει ρεκόρ 19-7 φέτος, ήδη μετράει έναν τίτλο στις ΗΠΑ, και στο δρόμο για τον τελικό της Ρώμης θ’ αντιμετωπίσει έναν εκ των Στέφανο Τσιτσιπά και Νίκολας Τζάρι, που θα παίξουν απόψε στις 20:00 GR στο κεντρικό κορτ. Αν ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικρατήσει, τότε θα παραμείνει στο No8 μετά το τουρνουά.

BACK-to-BACK TOP 10 WINS @TommyPaul1's sensational week in the Eternal City continues as he battles past Hurkacz 7-5 3-6 6-3 and books his into the semi-finals!!@InteBNLdItalia | #IBI24 pic.twitter.com/zu6hWZqGOl

ATP Tour (@atptour) May 16, 2024

Σχετικά με το παιχνίδι, ο Αμερικανός ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του με 28 winners και 3 άσους, ενώ υπέπεσε σε 21 αβίαστα και 5 διπλά λάθη. Μετουσίωσε σε break σχεδόν τις μισές του ευκαιρίες (7/13), και κατάφερε να αποσοβήσει 12/18 απειλές του αντιπάλου του.

Στο πρώτο set έφτασε κοντά στο break από το εναρκτήριο game, και τελικά το πέτυχε στο 3ο game για να πάρει πρώτη φορά το προβάδισμα (2-1). Ο Πολωνός απάντησε άμεσα για να ισοφαρίσει (2-2), αλλά και πάλι ο Πολ βρήκε τον τρόπο να παραβιάσει το service του (3-2).

Στο 10ο game σέρβιρε για το 1-0 ο Αμερικανός, αλλά μετά από τετραπλό BP του ο Χουρκάτς ισοφάρισε ξανά και έδωσε παράταση στην αγωνία (5-5). Με break και hold στο τέλος, όμως, ο Πολ έκλεισε το πρώτο μέρος ιδανικά, και απέκτησε τον πρώτο λόγο για τη νίκη (7-5).

Στο δεύτερο set ο Πολ πέτυχε εκ νέου break, και αύξησε τη διαφορά με νέο επιτυχημένο service game (2-0). Ο Πολωνός ισοφάρισε σε 2-2 σβήνοντας το break, και στον επίλογο του δεύτερου μέρους βρήκε ξανά τον τρόπο να “σπάσει” τον Πολ, και μετέπειτα να σερβίρει για την ισοφάριση (6-3).

Στο decider το ματς ήταν πλήρως αμφίρροπο, καθώς είχαμε αρκετές εναλλαγές στο σκορ. Ο Χουρκάτς προηγήθηκε με δικό του break στο ξεκίνημα, αλλά ο Αμερικανός το έσβησε στο 4ο game (2-2). Τριπλό BP και break για τον Πολωνό άμεσα (3-2), αλλά ο Πολ βρήκε απάντηση και ισοφάρισε ξανά, μετά από τετραπλή ευκαιρία (3-3).

Ο Αμερικανός πήρε προβάδισμα μετά από δικό του hold (4-3), έκανε νέο break στο 8ο game (5-3), και στο δραματικό τελευταίο game διάρκειας 15 λεπτών, κατάφερε να “αποκρούσει” 4 BP του Πολωνού, και να πάρει τη νίκη μετά από 4(!) δικά του MP (6-3).

ROME OPEN MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S SINGLES | OOP (-1h)

The post Ρώμη: Στα ημιτελικά ο Πολ (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα