ΔΗΣΥ : Διαχειρίσιμη η κατάσταση της οικονομίας

13:23 18/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η κατάσταση σχετικά με την κυπριακή οικονομία είναι διαχειρίσιμη, υπό την προϋπόθεση ότι ”έστω και τώρα, όλοι θα συμπεριφερθούμε σοβαρά και υπεύθυνα”, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης.

Ο ΔΗΣΥ, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Γεωργιάδης, θεωρεί πως δεν είναι η ώρα των απόδοσης ευθυνών, αλλά της διαχείρισης της κρίσιμης κατάστασης στην οποία έχει βρεθεί η οικονομία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΔΗΣΥ, ύστερα από την απόφαση για κρατική στήριξη της Λαϊκής Τράπεζας

είναι ”ορατός ο κίνδυνος να οδηγηθούμε στο Μηχανισμό εάν το κράτος δεν καταφέρει να εξασφαλίσει τα 1.8 δισ. που απαιτούνται”.

Λέγοντας πως η Κύπρος βρίσκεται ενώπιον μιας ”κυριολεκτικά πρωτόγνωρης οικονομικής κατάστασης”, που συγκρίνεται ”μόνο με τις πιο δύσκολες περιστάσεις που πέρασε ο τόπος μετά το 1974”, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι ”ευθύνες υπάρχουν και θα πρέπει ασφαλώς να αναζητηθούν”.

”Σήμερα όμως προέχει η διαχείριση της κατάστασης”, είπε, προσθέτοντας πως ”σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην ισχυροποίηση της αξιοπιστίας και της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και της οικονομίας γενικότερα”.

Οπως σημείωσε, ”η αποκατάσταση της διεθνούς εμπιστοσύνης στην κυπριακή οικονομία είναι ζωτικής σημασίας και μπορεί να επιτευχθεί μέσα από ένα τολμηρό σχέδιο ανάπτυξης, μεταρρύθμισης και αξιοποίησης των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου”.

”Στέλνουμε το μήνυμα ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη. Με την προϋπόθεση ότι, έστω και τώρα, όλοι θα συμπεριφερθούμε σοβαρά και υπεύθυνα”, είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση ποιος και τι εννοεί ότι πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα, ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι εννοεί όλους, αλλά κυρίως αυτούς που έχουν την ευθύνη της λήψεως αποφάσεων.

”Δεν είναι ώρα αναζήτησης ευθυνών δεν είναι η ώρα της δικαίωσης ή της παρελθοντολογίας, θα τα συζητήσουμε όλα αυτά αλλά στην ώρα τους. Αυτό που προέχει, επαναλαμβάνω, είναι το πώς διαχειριζόμαστε με αξιοπιστία και σοβαρότητα αυτή την πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουμε οδηγηθεί”, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα