Νομοσχέδιο για αποφυγή των χειρότερων

13:32 18/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το ΚΣ ΕΔΕΚ ψήφισε το νομοσχέδιο για στήριξη της Λαϊκής Τράπεζας, ώστε να στηριχθεί η οικονομία του τόπου και να προστατευθούν τα συμφέροντα του κυπριακού λαού, δήλωσε σήμερα ο βουλευτής του Κινήματος Νίκος Νικολαϊδης, ο οποίος θεωρεί ότι επιβάλλεται η άμεση σύγκληση σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών για να συζητηθούν τα προβλήματα της οικονομίας.

Σε διάσκεψη Τύπου στη Λεμεσό, ο κ. Νικολαϊδης ανέφερε ότι

οι εξελίξεις με τη Λαϊκή Τράπεζα αντικατοπτρίζουν ”την εξαιρετικά κρίσιμη και δύσκολη κατάσταση της κυπριακής οικονομίας” και υπέδειξε πως ”υπάρχουν τεράστιες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση στον τραπεζικό τομέα και γενικότερα στην οικονομία μας που έφεραν τον κυπριακό λαό στη χειρότερη από το 1974 κατάσταση”.

”Υπάρχουν ευθύνες σε επίπεδο πολιτικής διαχείρισης, σε επίπεδο θεσμικών οργάνων αλλά και τεράστιες ευθύνες κακοδιαχείρισης εκ μέρους των διοικήσεων των τραπεζών”, είπε και πρόσθεσε πως ”αυτές οι ευθύνες, όπου και αν ανήκουν, πρέπει να αποδοθούν μέσα από άμεσες, αξιόπιστες και διαφανείς διαδικασίες”.

Το δίλημμα χθες στη Βουλή, συνέχισε, ήταν είτε να εγκρίνει το κυβερνητικό νομοσχέδιο για στήριξη της Λαϊκής Τράπεζας, είτε να άφηνε τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα του τόπου να καταρρεύσει, ”με κίνδυνο να συμπαρασύρει και την κυπριακή οικονομία, μια οικονομία που στηρίζεται καθοριστικά στον χρηματοπιστωτικό τομέα”.

”Η ΕΔΕΚ με αίσθημα ευθύνης στήριξε το κυβερνητικό Νομοσχέδιο, για να αποφευχθούν χειρότερες εξελίξεις. Ψηφίσαμε το νομοσχέδιο για να στηρίξουμε την οικονομία του τόπου και να προστατεύσουμε τα συμφέροντα του κυπριακού λαού”, ανέφερε ο βουλευτής του Κινήματος, προσθέτοντας ότι ”η σοβαρότητα της κατάστασης επιβάλλει να συγκληθεί άμεσα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για την οικονομία”.

Keywords
Τυχαία Θέματα