Πρωινό σχόλιο: Σε ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου των εισηγμένων προσβλέπει η αγορά

08:28 14/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Μετά από 4 διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις το ΧΑ διόρθωσε, ενώ οι συναλλαγές έχουν υποχωρήσει. Οι τιμές παραμένουν στα υψηλά της περιόδου δηλαδή στα υψηλά 14 ετών, ωστόσο, χωρίς αύξηση των αγοραστικών εντολών δεν επιτυγχάνονται ανοδικές διασπάσεις.

Οι επαγγελματίες θέλουν να δουν τον τζίρο που παραμένει συγκρατημένος  να αυξάνεται για να αποκτήσει ορμή η αγορά, αλλά η αλήθεια είναι ότι από τις 14 τελευταίες συνεδριάσεις οι 11 ήταν ανοδικές και μόνον τρείς ήταν πτωτικές. Υπάρχουν επενδυτές με μεγάλα βραχυχρόνια κέρδη που μπορούν να τα κατοχυρώσουν.

Από την άλλη υπάρχει ρευστότητα

και δεν έχουν τρέξει όλες οι μετοχές, ενώ κάποιες έχουν διορθώσει. Συνεπώς υπάρχουν τίτλοι που μπορεί να χρειάζονται «ανάσες» κι άλλοι που είναι ξεκούραστοι και μπορεί να αφυπνιστούν.

Υπάρχουν επίσης αποτελέσματα τριμήνου σε τράπεζες και σημαντικές εισηγμένες που μπορεί να δώσουν μία εικόνα για τη χρονιά. Βεβαίως οι αγορές προεξοφλούν και σύμφωνα με τη θεωρία περί αποτελεσματικών αγορών, οι τιμές ενσωματώνουν την πληροφόρηση. Αλλά το ΧΑ είναι αγορά των εξαιρέσεων και δεν έμοιαζε ιδιαίτερα αποτελεσματικό ούτε παλαιότερα, πριν από την υποβάθμισή του.

Ωστόσο, σημαντικές εισηγμένες του ΧΑ ξεκίνησαν τη χρονιά θετικά, οπότε περιμένουμε τον ΟΤΕ, τα ΕΛΠΕ, τη Eurobank και την Alpha Bank.

Η Wall Street μετά από ένα δυναμικό ανοδικό σερί ανέκοψε ταχύτητα χθες με τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq να κινείται ανοδικά όμως. Αλλά το πιο σημαντικό είναι το στοιχείο του LSEG, σύμφωνα με το οποίο, από 459 εταιρείες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, το 77,3% κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Αυτό όταν ο μακροπρόθεσμος μέσος όρος είναι στο 66,7%. Που σημαίνει ότι και στη Wall Street οι εισηγμένες έχουν ξεκινήσει καλά τη χρονιά και τα κέρδη ξεπερνούν το μέσο όρο.

Keywords
Αναζητήσεις
proino-scholio-se-ischyra-apotelesmata-triminou-ton-eisigmenon-prosvlepei-i-agora.htm
Τυχαία Θέματα