Ευρωεκλογές 2024: Στην Κομοτηνή σήμερα Μητσοτάκης και Κασσελάκης

Στην Κομοτηνή θα βρεθούν σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης και Στέφανος Κασσελάκης στο πλαίσιο των προεκλογικών περιοδειών τους ανά τη χώρα. Οι δύο πολιτικοί μεταβαίνουν στην περιοχή με αφορμή τους εορτασμούς των Ελευθερίων της Θράκης.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παρακολουθήσει την παρέλαση για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 104 χρόνων από την απελευθέρωση της Κομοτηνής και στη συνέχεια θα επισκεφθεί

την Ξάνθη, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι το πρωί στην Αλεξανδρούπολη και θα φτάσει στην Κομοτηνή το απόγευμα.

Η μειονότητα

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θράκη έρχεται μία ημέρα μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Κατά τη διάρκεια των κοινών τους δηλώσεων, ο Ερντογάν χαρακτήρισε εκ νέου τη μουσουλμανική μειονότητα «τουρκική», με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά ότι πρόκειται για θρησκευτική μειονότητα.

«Ο χαρακτηρισμός της μειονότητας ως θρησκευτικής προβλέπεται ρητά στη Συνθήκη της Λωζάννης και το έμπρακτο ενδιαφέρον για την ευημερία της επιβεβαιώνεται με την έμπρακτη τήρηση αρχών ισονομίας και ισοπολιτείας και με τη λήψη ειδικών μέτρων που απολαμβάνουν οι μουσουλμάνοι της χώρας μας» είπε.

Αιχμή τα εθνικά θέματα

Η Κουμουνδούρου επιδιώκει την σύγκριση ανάμεσα σε Στέφανο Κασσελάκη και Κυριάκο Μητσοτάκη και επικεντρώνει στα εθνικά θέματα με αιχμή τη Συμφωνία των Πρεσπών και τα ελληνοτουρκικά.

Σε ανακοίνωση χθες για τη συνάντηση Μητσοτάκη Ερντογάν, ο ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι η «νέα επίδειξη της τουρκικής προκλητικότητας από τον Πρόεδρο Ερντογάν, που μίλησε ξανά για “τουρκική μειονότητα” στη Θράκη απέναντι σε έναν άβουλο, αμήχανο Κυριάκο Μητσοτάκη, επιβεβαιώνει τους κινδύνους που συνεπάγεται η ΙΧ εξωτερική του πολιτική και το δόγμα του δεδομένου συμμάχου που εφαρμόζει, θέτοντας, με τη συστηματική υποχωρητικότητα της κυβέρνησης, σε κίνδυνο τα συμφέροντα της χώρας. Το ίδιο ισχύει και για τη χλιαρή αντίδρασή του στην πρόσφατη πρόκληση της μετατροπής σε τζαμί της Ιεράς Μονής της Χώρας».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διατηρεί ψηλά και το θέμα με την νέα πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας που αποκάλεσε τη χώρα της «Μακεδονία», παραβιάζοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Keywords
Τυχαία Θέματα