Πέντε διατροφικές συμβουλές για να ζήσετε περισσότερο

Σας τρώει το άγχος για τη διατροφή σας;

Μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκεια της ζωής σας καταναλώνοντας μια υγιεινή διατροφή, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει μία γιατρός.

Η Dr. Florence Comite, ενδοκρινολόγος και ιδρύτρια του Comite Center for Precision Medicine & Health με έδρα τη Νέα Υόρκη, είπε στο

Business Insider τις πέντε συμβουλές της για τη διατροφή για να ζήσετε περισσότερο.

1. Ξεφορτωθείτε τα επεξεργασμένα τρόφιμα

Πολλαπλές μελέτες έχουν δείξει ότι τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως το κόκκινο κρέας και το πρόχειρο φαγητό με πρόσθετα και ζάχαρη, μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και να μειώσουν τη ζωή σας.

Ο Comite προειδοποίησε τους ανθρώπους για τους κινδύνους των υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων.

«Δεν πιστεύω ότι οποιαδήποτε ομάδα τροφίμων είναι κακή, αλλά τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα και τα ποτά με υπερβολική ζάχαρη μπορούν να υπονομεύσουν την υγεία σας», δήλωσε ο Comite.

Τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε αύξηση του σωματικού βάρους και παχυσαρκία, γεγονός που μπορεί να σας δημιουργήσει ακόμη περισσότερα προβλήματα υγείας.

2. Τρώτε πρωτεΐνες

«Λέω σε κάθε ασθενή να ξεκινά κάθε γεύμα και κάθε σνακ με μια πηγή πρωτεΐνης. Έτσι, αν τρώτε ένα μήλο, προσπαθήστε να έχετε μαζί του μια χούφτα ξηρούς καρπούς ή λίγο γιαούρτι ως πηγή πρωτεΐνης. Ή για πρωινό, φάτε κάτι όπως αυγά ή τυρί cottage», δήλωσε η Comite

Η Comite εξήγησε ότι η κατανάλωση πρωτεϊνών είναι ένας τρόπος για να αντιμετωπιστεί η απώλεια μυών που έρχεται όταν οι άνθρωποι φτάνουν στα 30 τους.

Η πρωτεΐνη δεν βοηθά μόνο στη μυϊκή δύναμη, αλλά και στην απώλεια βάρους.

3. Τρώτε ισορροπημένα γεύματα

Ένα ισορροπημένο γεύμα αποτελείται από πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και υγιεινά λίπη, εξήγησε ο Comite.

«Ξεκινώντας με πρωτεΐνη και τρώγοντας αρκετές υγιείς φυτικές ίνες και λιπαρά σας επιτρέπει να αισθάνεστε χορτάτοι», δήλωσε η γιατρός.

«Προκαλεί τη σωστή απελευθέρωση της γλυκόζης και της ινσουλίνης που ακολουθεί, ώστε να μην αισθάνεστε αδύναμοι και νευρικοί αμέσως μετά το φαγητό», συνέχισε.

4. Ακολουθήστε μεσογειακή διατροφή

Πολλαπλές μελέτες έχουν αναδείξει τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής, η οποία, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μπορεί να κάνει τα πάντα, από το να αποτρέψει την άνοια μέχρι να μειώσει τον πρόωρο θάνατο κατά 29%.

Η μεσογειακή διατροφή αποτελείται από φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, πατάτες, ξηρούς καρπούς και σπόρους. Έχει επίσης μια μέτρια ποσότητα άπαχης πρωτεΐνης, όπως ψάρι και κοτόπουλο, καθώς και αυγά και κάποια γαλακτοκομικά, σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία.

«Μην κολλάτε σε συγκεκριμένες δίαιτες εκεί έξω. Ο μεσογειακός τρόπος διατροφής είναι ίσως ο πιο υγιεινός», δήλωσε.

5. Μην ακολουθείτε δίαιτες μόδας

Η γιατρός δήλωσε ότι οι διατροφικές ανάγκες του καθενός είναι διαφορετικές και οι άνθρωποι πρέπει να τρώνε ό,τι αισθάνονται καλά.

Οι μοντέρνες δίαιτες, όπως η κετοδίαιτα, που περιλαμβάνουν την κατανάλωση πολλών λιπαρών και χαμηλών υδατανθράκων, δεν έχουν αρκετές μελέτες για να καθορίσουν αν είναι ή όχι υγιείς μακροπρόθεσμα, σύμφωνα με τη διαιτολόγο και συγγραφέα Joyce Patterson.

«Ζούμε σε έναν κόσμο γεμάτο μηνύματα για περιορισμό, εξάλειψη και νηστεία και οι παρανοήσεις που σχετίζονται με τις τάσεις της διατροφής είναι συχνές, όπως οι ανάγκες σε μακροθρεπτικά συστατικά ή συμπληρώματα», δήλωσε η Patterson, στην Daily Mail.

Οι περιοριστικές δίαιτες όπως η διαλείπουσα νηστεία, που συνίσταται στο να τρώει κανείς μόνο σε χρονικά παράθυρα, δεν είναι εύκολο για τον τρόπο ζωής όλων.

«Για κάποιους από εμάς, αυτό σημαίνει να τρώμε μικρές ποσότητες κάθε λίγες ώρες. Για άλλους, σημαίνει τρία τετράγωνα γεύματα την ημέρα. Για άλλους, σημαίνει νηστεία για οκτώ ή 12 ώρες κατά τη διάρκεια της νύχτας, τρώγοντας μόνο μεταξύ μεσημεριού και οκτώ», είπε η Comite.

Keywords
Τυχαία Θέματα