Βραυρώνα: Στον ανακριτή ο πατέρας του νεκρού βρέφους – «Είναι βέβαιο ότι θα βρούμε αιτία θανάτου»

Συνεχίζεται το θρίλερ με το νεογέννητο που βρέθηκε νεκρό σε χωματερή στη Βραυρώνα. Το άψυχο κορμάκι του βρέφους ήταν μέσα σε μία σακούλα και έφερε τραύμα στο κεφάλι. Το κρίσιμο ερώτημα είναι εάν το τραύμα προήλθε από ανθρώπινο χέρι ή εάν επήλθε μετά την εναπόθεση του βρέφους στα σκουπίδια και τη μεταφορά του με απορριμματοφόρο στη χωματερή, όπως υποστηρίζει ο 23χρονος πατέρας που έχει καταγραφεί σε κάμερες να πετά το μωράκι στα σκουπίδια.

Ο ίδιος και η σύντροφός του αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού. Σήμερα ο 23χρονος θα περάσει το

κατώφλι του ανακριτή, ενώ η μητέρα του βρέφους οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα, μόλις πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη.

Αντιφάσεις

Το ζευγάρι έχει πέσει σε αντιφάσεις προανακριτικά, λέγοντας πως δε γνώριζε για την εγκυμοσύνη και πως το νεογνό γεννήθηκε νεκρό. Ωστόσο, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε σε πρώτο στάδιο ότι πιθανόν το νεογνό γεννήθηκε ζωντανό, ενώ εκκρεμούν οι ιστολογικές εξετάσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό καθώς θα αποδείξουν τον ακριβή μηχανισμό θανάτου, αν δηλαδή ήταν ασφυκτικός ή αποτέλεσμα κάποιας κάκωσης.

Η γυναίκα μεταξύ άλλων ανέφερε πως έχασε το παιδί πριν 5 μήνες ύστερα από αποβολή σε χωράφια που δούλευε τότε, κάτι όμως που έρχεται σε αντίθεση με την γνωμάτευση των γιατρών που την εξέτασαν στο νοσοκομείο που κάνουν λόγο για τελειόμηνη κύηση.

Οι ιστολογικές εξετάσεις θα δείξουν πώς ακριβώς πέθανε το βρέφος, αν δηλαδή ο θάνατος ήταν ασφυκτικός ή αποτέλεσμα κάποιας κάκωσης

Από την πλευρά του, ο πατέρας υποστηρίζει ότι δεν ήξερε πως η σακούλα που πέταξε στα σκουπίδια είχε μέσα το βρέφος.  Σύμφωνα με το MEGA υποστήριξε: «Όταν οι υπόλοιποι βγήκαν από το δωμάτιο, η σύντροφός μου μού είπε κλαίγοντας ότι χάσαμε το παιδί. Έκλαιγε πάρα πολύ. Έτρεξα να ειδοποιήσω τον υπεύθυνό μου ότι θα λείψω και ξαναεπέστρεψα στο δωμάτιο. Τότε, μου έδωσε μια σακούλα πλαστική, μαύρου χρώματος, και μου ανέφερε ότι αυτή περιέχει πετσέτες με αίματα από το νεκρό παιδί, το οποίο μου ζήτησε να το πάρω και να το πετάξω σε κάδο. Αφού πήρα τη σακούλα, στην οποία είχε βάλει εξωτερικά και μια πετσέτα, βγήκα από το ξενοδοχείο και την πέταξα έξω από αυτό».

«Είναι βέβαιο ότι θα βρούμε αιτία θανάτου»

«Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν το έμβρυο γεννήθηκε ζωντανό ή αν κατέληξε πριν ακόμα γεννηθεί. Σε αυτό το ερώτημα είναι βέβαιο ότι θα απαντήσει, με ασφάλεια ο ιατροδικαστής. Ήδη ο συνάδελφος που έχει επιληφθεί του γεγονότος, έχει μια ασφαλή πρώτη εκτίμηση την οποία θέλει να επιβεβαιώσει», αναφέρει για το συμβάν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

«Ο ιατροδικαστής όταν εξετάζει ένα έμβρυο μπορεί να βρει την ηλικία του, που είναι καθοριστικό σε μια υπόθεση στην οποία δεν έχουμε ιατρική περίθαλψη ή παρακολούθηση της κυοφορούσας. Το δεύτερο είναι να δώσει την αιτία θανάτου και να δώσει με ευκρίνεια το αν αυτό ήταν εν ζωή η όχι. (…)

Αν οι κακώσεις κατά τη μεταφορά του εμβρύου αποδειχτεί ότι ήταν προθανάτιες, εκεί μιλάμε για μια περίπτωση ότι το έμβρυο όχι απλά ήταν ζωντανό για κάποια δευτερόλεπτα, αλλά ήταν ζωντανό ακόμα και κατά τη μεταφορά του. Είναι βέβαιο ότι θα βρούμε αιτία θανάτου», συμπληρώνει.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση βγήκε στο φως όταν η γυναίκα οδηγήθηκε σε νοσοκομείο λόγω ακατάσχετης αιμορραγίας αρνούμενη πως είχε προηγηθεί τοκετός. Ειδοποιήθηκε η ΕΛ.ΑΣ, η οποία εντόπισε το δωμάτιο του ζευγαριού γεμάτο αίματα, μέχρι που τελικά οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στη χωματερή κι εντόπισαν το νεκρό νεογνό μέσα σε σακούλα κάτω από τόνους σκουπιδιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα