Σόιμπλε: Εσκαψαν 1,2 μ. τρύπα στον τάφο του αλλά δεν έφτασαν στο φέρετρο

Σωρός φρέσκου χώματος και μια τρύπα βάθους 1,2 μέτρων εντοπίστηκε στον τάφο του εκλιπόντος πολιτικού του CDU και πρώην υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία του Όφενμπουργκ.

Σύμφωνα με τις τοπικές αστυνομικές αρχές και το γραφείο του εισαγγελέα, άγνωστοι έσκαψαν την τρύπα κατά τη διάρκεια της νύχτας κοντά στον τάφο του Σόιμπλε

αλλά παραδόξως δεν κατάφεραν να φτάσουν στο φέρετρό του.

Η αστυνομία ενημερώθηκε για το γεγονός από υπαλλήλους του τοπικού δήμου, οι οποίοι ανακάλυψαν την εκσκαφή στο νεκροταφείο Waldbach το πρωί της Δευτέρας.

«Όπως προέκυψε με βάση τα αποτελέσματα των εργασιών των ιατροδικαστών στον χώρο, ένα άγνωστο πρόσωπο πρέπει να έσκαψε μια τρύπα σε σχήμα χωνιού βάθους περίπου 1,2 μέτρων. Ωστόσο, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, το άτομο δεν έφτασε μέχρι το φέρετρο του νεκρού», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Άγνωστα τα κίνητρα των αγνώστων

Το τμήμα εγκληματολογικών ερευνών του αστυνομικού τμήματος του αρχηγείου του Όφενμποργκ ξεκίνησε έρευνα, ενώ οι λεπτομέρειες γύρω από τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την αποτρόπαια πράξη παραμένουν άγνωστες.

Οι Αρχές συνεργάζονται επί του παρόντος για να εντοπίσουν τυχόν μάρτυρες που μπορεί να έχουν δει κάτι ύποπτο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σόιμπλε πέθανε στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου σε ηλικία 81 ετών έπειτα από μάχη με τον καρκίνο και κηδεύτηκε στη γενέτειρά του, το Όφενμπουργκ, στις αρχές Ιανουαρίου.

Οι αρχές συνεργάζονται επί του παρόντος για να βρουν τυχόν μάρτυρες που μπορεί να έχουν εντοπίσει κάτι ύποπτο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Keywords
Τυχαία Θέματα