Χανιά: Συρρικνώνεται η Διεύθυνση Δασών – Η υποστελέχωση το μεγάλο “αγκάθι” για την εκτέλεση των υποχρεώσεών της

Κώδωνα κινδύνου έκρουσε η διευθύντρια της Διεύθυνσης Δασών νομού Χανίων, καθώς η υπηρεσία ολοένα και συρρικνώνεται, με συνέπεια να γίνεται πλέον υπερπροσπάθεια ώστε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της που έχουν ως προτεραιότητα τον ίδιο τον πολίτη

Όπως τόνισε η κυρία Σκλαβάκη στο περιθώριο της συνεδρίασης του συντονιστικού οργάνου για τις δασικές πυρκαγιές που έγινε στην Π.Ε. Χανίων, “πριν από 5 χρόνια υπήρχαν 14 δασολόγοι στην υπηρεσία ενώ τώρα ο αριθμός μειώθηκε σε ποσοστό 50% δηλαδή στους 7”.

Μάλιστα, αυτή την περίοδο δεν αναμένεται η κάλυψη των κενών θέσεων

στην Υπηρεσία με αντίστοιχα εξειδικευμένο προσωπικό, με την κ. Σκλαβάκη να κάνει έκκληση που αναφέρει:

“Η Διεύθυνση Δασών νομού Χανίων που προσφέρει διαχρονικά σημαντικά στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής μας χρήζει άμεσης στελέχωσης. Αν δεν στελεχωθεί άμεσα, λυπάμαι πολύ, αλλά στο άμεσο διάστημα θα υπάρξει πρόβλημα σε διάφορους τομείς που δεν θα μπορούμε να ανταποκριθούμε” σημειώνει η κ. Σκλαβάκη που προσθέτει:

“Έχω κάνει 18 αιτήματα από το 2016 προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το υπουργείο περιβάλλοντος στελέχωσης της Διεύθυνσης Δασών, βλέποντας πώς εξελίσσεται η κατάσταση. Ήδη το τρέχον έτος βρίσκονται υπό συνταξιοδότηση περισσότερα άτομα. Κάθε χρόνο μεγαλώνουμε, νέα άτομα δεν έρχονται και μειώνονται οι αντοχές. Υπερβάλλουμε εαυτόν.”.

Αξίζει να τονιστεί ότι η Διεύθυνση Δασών νομού Χανίων αριθμεί 6 λιγότερα άτομα σε σχέση με πέρυσι τα οποία μάλιστα εμπλέκονται εμπλέκονται άμεσαστην αντιπυρική περίοδο.

“Παρόλα αυτά σε επίπεδο έργων, άμεσα μες στο τρέχον έτος η υπηρεσία θα συμβασιοποιήσει έργα συντήρησης πχ. του δρόμου προς Ποριά από Φώκιες, καθώς επίσης και στη μεριά του Ξηροπόταμου. Επίσης συντήρηση δρόμου προς Ροδοβάνι, με ιδιαίτερα ευαίσθητα οικοσυστήματα. Παράλληλα έχουμε προβεί σε διαδικασίες ανάθεσης συντήρησης μονοπατιού στην επιφάνεια αναδασώσεων Βλάτους”, σημείωσε η κ. Σκλαβάκη.

Μάλιστα η κ. Σκλαβάκη ανέφερε ότι στελέχη της Διεύθυνσης Δασών και παρά την υποστελέχωση δύνανται να συνδράμουν σε περιστατικά εντός του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς λόγω και της μεγάλης πείρας τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά, Συρρικνώνεται, Διεύθυνση Δασών –, “αγκάθι”,chania, syrriknonetai, diefthynsi dason –, “agkathi”