Το… Τζέισον Αντιγόνη έγινε «κύριος Ιάσων»

Συστήθηκε στο ελληνικό κοινό ως «το Τζέισον Αντιγόνη», προσέφυγε στην ελληνική Δικαιοσύνη, προκειμένου να διαγραφεί το φύλο του από την ταυτότητα και να γίνεται αναφορά σε αυτό στο ουδέτερο γένος, εμφανίστηκε στο Κοινοβούλιο με φόρεμα και γένια, αλλά πλέον πήρε τον χρόνο του, φαίνεται πως τα βρήκε με τον εαυτό του και έτσι πλέον όλα τα παραπάνω αποτελούν παρελθόν.

Το Jason-Antigone Dane, που απασχόλησε το πανελλήνιο προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων, αν και στο παρελθόν δήλωνε non binary, σήμερα χρησιμοποιεί αρσενική αντωνυμία για

να αυτοπροσδιοριστεί, έχει αλλάξει εμφάνιση και είναι καθηγητής, φροντιστηριούχος και εκδότης. Ο Ιάσων Δούσης μίλησε στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» για τον ακτιβισμό, αλλά και την εποχή που απασχόλησε τα media, και αποκάλυψε πως πλέον δεν αυτοπροσδιορίζεται με την αντωνυμία «το» και χρησιμοποιεί αρσενικό άρθρο.

«Σταμάτησα τον αγώνα μου για να αφαιρεθεί το φύλο από την ταυτότητα. Ηθελα λίγο τον χρόνο μου, ίσως υπερεκτέθηκα, ήθελα να με ξαναψάξω. Το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό ως προς το φύλο και τη σεξουαλικότητα είναι αέναο. Δεν σχετίζεται η έκφραση φύλου με τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Δεν δέχτηκα την πρόταση του δικαστηρίου να προστεθεί στην ταυτότητα το όνομα “Αντιγόνη”, αλλά να μην καταργηθεί το φύλο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ιάσων Δούσης και πρόσθεσε: «Το 2020 είχα στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό και έλεγα ότι δεν θέλω να γίνω 40 χρονών για να έχω το δικαίωμα στον γάμο, που θα έπρεπε να είχα από τα 18 μου. Ενα παιδί που δέχεται bullying δεν οφείλει να είναι γενναίο, αλλά να προστατεύεται. Είναι θετικό ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι τόσο ανοιχτός ως πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κάθε άτομο έχει χρέος να σέβεται τα υπόλοιπα άτομα και κάθε παιδί θα βρει τον τρόπο να ζήσει τη ζωή που θέλει».

Υπενθυμίζεται ότι πιο γνωστό στο ευρύ κοινό έγινε το Τζέισον Αντιγόνη όταν στο προσκήνιο βγήκε το ζήτημα με το δικαίωμα υιοθεσίας παιδιών από ζευγάρια ίδιου φύλου. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου από το ελληνικό Κοινοβούλιο, στις 9 Μαΐου 2018, το Τζέισον Αντιγόνη έκλεψε τις εντυπώσεις όταν εμφανίστηκε στη Βουλή φορώντας φόρεμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα