Μια ξεχωριστή εκδήλωση στο Μαρούσι για την αξία της δωρεάς οργάνων

Το μήνυμα της αξίας της δωρεάς οργάνων διαμηνύθηκε στην ξεχωριστή εκδήλωση για τη Γιορτή της Μητέρας από την Οργάνωση Γυναικών «Παναθηναϊκή» και το Σωματείο Ηπατομεταμοσχευθέντων «ΗΠΑΡχω», με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου στο δημαρχείο Αμαρουσίου, την Κυριακή 12 Μαΐου 2024, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Θ. Αμπατζόγλου συνεχάρη τους διοργανωτές της εκδήλωσης, που όπως ανέφερε μαζί με την τιμή που απευθύνουμε σε μια από τις πιο σημαντικές μορφές

της ζωής μας, τη μητέρα μας, απευθύνουμε κάλεσμα ευαισθητοποίησης για τη δωρεά οργάνων που μέσω αυτής έχουν σωθεί δεκάδες ζωές.

Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν η πρόεδρος του Παραρτήματος Αμαρουσίου-Πεύκης της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «Παναθηναϊκή», δικηγόρος Ελένη Τσουκλείδου, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ.κ. Κυρίλλου, αρχιμανδρίτης Τιμόθεος και η πρόεδρος Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «Παναθηναϊκή, νομικός επιστήμων Μαρία Γιαννίρη.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Δρ Βασίλειος Βούγας, MD, PhD, συντονιστής διευθυντής Α’ Χειρουργικής Κλινικής-Μονάδας Μεταμοσχεύσεως Οργάνων Γ.Ν. «Ευαγγελισμός», και η Ελευθερία Κρικέλη, διευθύντρια Α’ Παθολογικής Κλινικής Ομίλου ΥΓΕΙΑΜΗΤΕΡΑ, Τομεάρχης Παθολογικού Τομέα.

Συγκινητικές ήταν οι αφηγήσεις του Δημήτριου Μαγγίνα, πρόεδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου Μεταμοσχευμένων Καρδιάς-Πνεύμονα «Συνεχίζω», και της Χριστίνας Θεοδωρίδου, προέδρου Ηπατομεταμοσχευθέντων «ΗΠΑΡχω», για τις εμπειρίες τους ως υποψήφιων για μεταμόσχευση, υπογραμμίζοντας ότι το πιο γλυκό τηλεφώνημα που δέχθηκαν ήταν όταν τους είπαν ότι βρέθηκε μόσχευμα.

Η εκδήλωση έκλεισε μουσικά με τραγούδια του ελληνικού και κλασικού ρεπερτορίου από την καθηγήτρια μονωδίας Χριστίνα Σπηλιακοπούλου, συνοδευόμενη από την Καλλιόπη Φώτου στο πιάνο, υπό την επιμέλεια της διευθύντριας του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου Φωτεινή Κοσκόρου.

Παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Ρένα Χαλιώτη, Δημήτρης Σμυρνής, Ελένη Λέκκα, η εντεταλμένη σύμβουλος Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς Φανή Λέκκα, η εντεταλμένη σε θέματα πρόληψης της Υγείας Κατερίνα Ιωάννου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κυριακή Κανάρη – Νταλή και Ευτυχία Παρασύρη, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.

The post Μια ξεχωριστή εκδήλωση στο Μαρούσι για την αξία της δωρεάς οργάνων appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα