Άσκηση και διατροφή για τους επιζώντες από καρκίνο

Οι επιζώντες από καρκίνο μετά τον Γολγοθά τους, λαμβάνουν οδηγίες από τον γιατρό τους για κάποιες αλλαγές στη ζωή τους που εστιάζουν στην άσκηση και τη διατροφή. Πόσοι όμως τις ακολουθούν;

Σε πρόσφατη δημοσίευση στο έγκριτο περιοδικό JAMA Network αναλύεται η συμμόρφωση των επιζώντων από καρκίνο με τις κατευθυντήριες γραμμές διατροφής και φυσικής δραστηριότητας της Αμερικανικής επιστημονικής εταιρείας καρκίνου (American Cancer Society).

Στόχος της

μελέτης ήταν να αξιολογηθεί η συμμόρφωση και οι παράγοντες που σχετίζονται με την τήρηση των οδηγιών τροποποίησης του τρόπου ζωής των επιζώντων από καρκίνο.

Όπως αναφέρουν οι ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής (Νοσοκομείο Αλεξάνδρα) Θεοδώρα Ψαλτοπούλου (Παθολόγος, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής), Δρ. Μαρία Καπαρέλου (Ογκολόγος – Παθολόγος), Μιχάλης Λιόντος (Επίκουρος Καθηγητής Ογκολογίας) και

ο Θάνος Δημόπουλος (τ. Πρύτανης ΕΚΠΑ, Καθηγητής Θεραπευτικής – Ογκολογίας – Αιματολογίας και Διευθυντής της Θεραπευτικής Κλινικής), αυτή η μελέτη χρησιμοποίησε δεδομένα από το σύστημα εποπτείας παραγόντων κινδύνου συμπεριφοράς (το κορυφαίο σύστημα τηλεφωνικών ερευνών σχετικά με την υγεία της χώρας) χρησιμοποιώντας τα έτη 2017, 2019, 2021.

Η μελέτη περιελάμβανε άτομα που είχαν ολοκληρώσει τη θεραπεία του καρκίνου σε οποιοδήποτε σημείο πριν από το συγκεκριμένο έτος της έρευνας. Τα δεδομένα αναλύθηκαν από τις 19 Σεπτεμβρίου 2022 έως τις 12 Δεκεμβρίου 2022.

Διαβάστε περισσότερα στο healthstories.gr

Διαβάστε επίσης:

Έκκληση ΕΟΔΥ: Προφυλαχθείτε από τα κουνούπια και τον ιό του Δυτικού Νείλου γιατί το πρόβλημα θα εμφανιστεί νωρίτερα

Attica Bank: Ενισχύει αγροδιατροφικές επιχειρήσεις στην Κρήτη – Συνεργασία με τη «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά»

ΣτΕ: Συνταγματικό το νέο σύστημα επιλογής των διοικήσεων των Πανεπιστημίων

Keywords
Τυχαία Θέματα