Watches of Switzerland: Άλμα 11% στη μετοχή της – Αυξήθηκαν οι πωλήσεις πολυτελών ρολογιών στις ΗΠΑ

Υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών ήταν τα αποτελέσματα του κορυφαίου λιανοπωλητή πολυτελών ρολογιών όπως Rolex και Audemars Piguet, της Watches of Switzerland, για το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο.

Τα κέρδη στις μετοχές της εταιρείας έφτασαν έως και 19% στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, καθώς οι ισχυρές πωλήσεις στις ΗΠΑ έφεραν θετικά αποτελέσματα, παρά

τους φόβους των επενδυτών.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις στις ΗΠΑ σημείωσαν άλμα κατά 14% στο τέταρτο οικονομικό τρίμηνο, προσθέτοντας ένα ακόμα 3% στις συνολικές πωλήσεις, από τις προσδοκίες που είχαν οι αναλυτές.

Η εταιρεία τον προηγούμενο καιρό αντιμετώπισε σημαντικές προκλήσεις, καθώς η εξαγορά από τη Rolex της Bucherer, γέννησε ανησυχίες σχετικά με τον ανταγωνισμό.

Η Rolex μέχρι πριν την εξαγορά δεν είχε δικά της καταστήματα, ενώ με την απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων της Bucherer, απέκτησε περίπου 100 καταστήματα.

Η εταιρεία δήλωσε ότι οι πωλήσεις μεταχειρισμένων ρολογιών, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων Rolex που εντάσσονται στο πρόγραμμα πιστοποίησης του ελβετικού κολοσσού της ωρολογοποιίας, διπλασιάστηκαν την περίοδο αυτή σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Σύμφωνα με τη Jefferies, «οι επενδυτές θα πρέπει να πανηγυρίσουν τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου».

Τα αποτελέσματα ήταν απρόσμενα καθώς η Watches of Switzerland προειδοποίησε νωρίτερα φέτος ότι οι πωλήσεις και τα κέρδη θα ήταν χαμηλότερα των προσδοκιών καθώς οι καταναλωτές έχουν γίνει πιο επιφυλακτικοί, λόγω του επίμονου πληθωρισμού.

Η εταιρεία ανέφερε ότι ο μακροπρόθεσμος στόχος της είναι ο υπερδιπλασιασμός των πωλήσεων και των κερδών προ τόκων και φόρων έως το 2028 και πώς αναμένει πωλήσεις από 1,67 έως 1,73 δισ. στερλίνες το 2025.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι πωλήσεις το ίδιο διάστημα δεν θα ξεπεράσουν τιε 1,65 δισεκατομμύρια λίρες.

Διαβάστε επίσης:

Νικητές τα ρολόγια Cartier στη second hand αγορά – Πτώση τιμών στα Rolex και Patek Philippe

Aυτό είναι το σπάνιο Rolex που πουλήθηκε 3,3 εκατ. ευρώ σε δημοπρασία

«Βουλιάζουν» τα ελβετικά ρολόγια – Πτώση 42% στην αγορά της Κίνας

Keywords
Τυχαία Θέματα