Μοντέλο έχασε τα δύο της πόδια από το Σύνδρομο Τοξικού Σοκ και τώρα μιλάει για τους κινδύνους του ταμπόν

Ζει εδώ και 12 χρόνια με τεχνητά μέλη, καθώς έχασε και τα δύο της πόδια από το Σύνδρομο Τοξικού Σοκ, το οποίο προκάλεσε ένα ταμπόν.

Μία πανέμορφη κοπέλα, η Lauren Wasser από το Λος Άντζελες, μοντέλο στο επάγγελμα, κόντεψε να χάσει τη ζωή της μέσα σε λίγες ώρες λόγω της σηψαιμίας που προκάλεσε το Σύνδρομο Τοξικού Σοκ. Τελικά οι γιατροί χρειάστηκε να την ακρωτηριάσουν προκειμένου να τη σώσουν. Σήμερα, 12 χρόνια μετά και σε ηλικία 36 ετών, εξακολουθεί να εργάζεται ως μοντέλο, κάνοντας παράλληλα και εκστρατεία ενημέρωσης για τους κινδύνους από τη χρήση του ταμπόν, ακόμα και για λιγότερες ώρες από αυτές που αναφέρονται στο φύλλο οδηγιών χρήσης των προϊόντων.

Όπως λέει είναι μύθος ότι το TSS προκαλείται από την παραμονή των ταμπόν για περισσότερες από οκτώ ώρες τονίζοντας ότι η επικίνδυνη αυτή κατάσταση μπορεί να συμβεί ακόμη και σε όσους τα χρησιμοποιούν σωστά.

«Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι ανίκητοι, αλλά κανείς δεν είναι, το TSS μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε ανά πάσα στιγμή», είπε μιλώντας στην Brittany Hockley και τη Laura Byrne στο podcast τους Life Uncut.

Η Lauren ισχυρίστηκε ότι πολλά ταμπόν στην αγορά είναι «γεμάτα με διοξίνη χλωρίνης, χλώριο» και τα προϊόντα που επισημαίνονται ως 100% βαμβάκι «ψεκάζονται με φυτοφάρμακα».

Διαβάστε περισσότερα στο healthstories.gr

Διαβάστε επίσης:

Όταν το whiskey συναντά το design: Η Zaha Hadid Architects, το Dalmore και η ιστορία πίσω από αυτό το άκρως συλλεκτικό αντικείμενο

Αναλυτές για Alpha Bank: Με το δεξί ξεκίνησε η χρονιά – Η πιο φθηνή ελληνική τράπεζα

Νίκος Δένδιας: Συνωμοσιολογία τα περί αποστολής κοντέινερ με οπλισμό στην Ουκρανία

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μοντέλο, Σύνδρομο Τοξικού Σοκ,montelo, syndromo toxikou sok