Έμερι: Η ατάκα για Μεντιλίμπαρ στη συνέντευξη Τύπου

Η Άστον Βίλα υποδέχεται τους «ερυθρόλευκους» στον πρώτο ημιτελικό του UEFA Europa Conference League, με τον Βάσκο τεχνικό των γηπεδούχων, να υποδέχεται τον συμπατριώτη του, στη μάχη δύο προπονητών που στο παρελθόν έχουν κερδίσει το Europa League με τη Σεβίλλη.

Ο Έμερι, ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου

για τη μονομαχία του με τον Μεντιλίμπαρ και απάντησε:

«Είναι ένας πολύ επιτυχημένος προπονητής στην Ισπανία. Ξεκίνησε, λίγο πολύ, ως προπονητής όπως εγώ. Πάντα παίζαμε αντίπαλοι στο πρωτάθλημα στην Ισπανία.

Πάντα τον σέβομαι πολύ γιατί είναι πολύ ανταγωνιστικός, είναι ένας πολύ παθιασμένος προπονητής όπως εγώ και είναι επιτυχημένος. Του αξίζει να έχει αυτή την ευκαιρία στην Ευρώπη, όπως είχε πέρυσι στη Σεβίλλη όταν κέρδισε το Europa League.

Θα τον σεβαστώ πολύ γιατί γνωρίζω τον ανταγωνιστικό τρόπο που συνήθως χτίζει στις ομάδες του».

Οι υπόλοιπες δηλώσεις του Έμερι:

Για το αν μπορεί να φέρει επιτυχίες και στην Άστον Βίλα στην Ευρώπη, όπως έχει κάνει στο παρελθόν στην καριέρα του: «Δεν θέλω να θυμάμαι το παρελθόν μου στην Ευρώπη. Φυσικά, ξέρω ότι είναι αρκετά επιτυχημένο, συμμετέχοντας πολλές χρονιές στη σειρά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Θέλω να εστιάζω σε κάθε στιγμή γιατί το παρελθόν είναι σημαντικό για τις εμπειρίες και τα επιτεύγματά μου, αλλά όχι για το μέλλον. Το μέλλον έχει να κάνει με το αν μπορούμε να δημιουργήσουμε ξανά αυτήν την επιτυχία και μπορούμε να χτίσουμε κάτι.

Μόνο με την προπόνηση με τους παίκτες που έχουμε, μπορώ να χρησιμοποιήσω τις εμπειρίες μου για να τις προσφέρω, σε κάποιες στιγμές με τους παίκτες.

Δημιουργούμε κάτι νέο και προσπαθούμε να το απολαύσουμε με έναν νέο τρόπο. Ξέρω ότι το ποδόσφαιρο έχει να κάνει μόνο με τη νίκη και είμαι εδώ γιατί είχα επιτυχίες και επειδή εστιάζαμε στην Ευρώπη πάντα με τις ομάδες και τους παίκτες που είχα πριν.

Τώρα, με τους παίκτες που έχουμε και το κλαμπ επίσης, νιώθω ότι θέλουμε να παίξουμε συγκεντρωμένοι 100%, επειδή εκτιμούμε πολύ την Ευρώπη.

Όταν φτάνεις εδώ, το επίπεδο είναι υψηλό, πριν παίξαμε με τον Άγιαξ και τη Λιλ, τώρα με τον Ολυμπιακό, ομάδες με μεγάλη εμπειρία στην Ευρώπη. Συνήθως παίζουν Europa League, έχουν πολλούς διεθνείς παίκτες. Τους σεβόμαστε, είναι φοβερό να παίζεις στην Ευρώπη».

Για την πρόοδο της ομάδας΄φέτος: «Ήμασταν πολύ θετικοί στην αρχή της σεζόν και το να είμαστε εδώ που είμαστε τώρα, ήταν το καλύτερο που σκεφτόμασαν ότι μπορούσαμε να κάνουμε.

Όταν σταδιακά βελτιώνεσαι, πετυχαίνεις, είσαι συνεπής, μαθαίνεις γρήγορα και είσαι ανταγωνιστικός, τότε δεν αποτελεί έκπληξη η πρόοδος. Οι παίκτες ανταποκρίθηκαν πολύ καλά.

Το να το διατηρήσεις αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι πολύ δύσκολο. Τώρα είναι το τέλος της σεζόν και εστιάζουμε ξεκάθαρα στο να είμαστε διεκδικητές σε αυτές τις διοργανώσεις για να πετύχουμε τον στόχο μας: να είμαστε τέταρτοι στο πρωτάθλημα και να φτάσουμε στον τελικό.

Η ιδέα μου είναι να συνεχίσω ακόμα και μετά από αυτό, να συνεχίσουμε την ανάπτυξή μας ως σύλλογος».

Για την απουσία του Ντίμπου Μαρτίνες λόγω τιμωρίας: «Είναι πολύ σημαντικός, πολύ ανταγωνιστικός και μας βοηθάει πολύ. Με ένα θέμα όμως με τις κίτρινες κάρτες και τον μικρό τραυματισμό που έχει, πρέπει να προστατεύσουμε, να βοηθήσουμε, να στηρίξουμε και να σπρώξουμε άλλους παίκτες στην ομάδα.

Ο Ρόμπιν Όλσεν είναι πολύ ανταγωνιστικός κάθε μέρα σε κάθε προπόνηση. Όταν παίζει, έχει βοηθήσει την ομάδα και η ομάδα πιστεύει σε αυτόν και εμπιστεύεται τις εμφανίσεις του.

Για παράδειγμα, το Σάββατο έπαιξε 45 λεπτά με την Τσέλσι και μας έσωσε. Ως άνθρωπος είναι ταπεινός και τον εκτιμούν πολύ στα αποδυτήρια. Ελπίζουμε ότι μπορεί να μας βοηθήσει και να νιώσουμε άνετα».

Keywords
Τυχαία Θέματα