Καστρίτης: «Χαίρομαι που τα παιδιά εκφράζουν τα συναισθήματά τους και δεν είναι κρύοι»

Ο Γιάννης Καστρίτης μίλησε μετά την ήττα του Άρη από τον Παναθηναϊκό με 80-68. Ο Έλληνας τεχνικός μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του για την εμφάνιση κόντρα στον Παναθηναϊκό παρά το αποτέλεσμα, ενώ αναφέρθηκε και στην στιγμή έντασης ανάμεσα στον Ντε Σόουζα και τον Μποχωρίδη.

Είπε αρχικά για το παιχνίδι στη συνέντευξη Τύπου: «Συγχαρητήρια καταρχήν στον Παναθηναϊκό, ήταν ξεκάθαρο σε κρίσιμα κομμάτι ότι είχαν καλύτερο ρυθμό από εμάς, να διεκδικήσουν τις μπάλες, όταν φαινόταν να κλείνει

το ματς. Έβγαλε μεγάλη ποιότητα στο απλό κομμάτι, όταν χρειάστηκε έβαλε κάποια ελεύθερα σουτ, εμείς είμασταν περισσότερο άστοχοι απ’ ότι συνήθως. Όταν υπό φυσιολογικές συνθήκες η ομάδα μας έχει ρυθμό, οι 23 ημέρες μας κόστισαν και πριν την διακοπή δεν ήμασταν στην καλύτερη μας κατάσταση. Είχαμε και τις έκτακτες απουσίες (σ.σ. Κατσίβελης, Σταρκ) και ένα δύσκολο έργο απέναντι στον ΠΑΟ. Το ζητούμενο να παρουσιαστούμε έτοιμοι την Παρασκευή για τα ματς με τον Προμηθέα. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό για την είσοδό τους στο Final Four».

Για το επεισόδιο ανάμεσα σε Ντε Σόουζα και Μποχωρίδη στην τρίτη περίοδο στον πάγκο της ομάδας: «Στηριζόμαστε πολύ στο συναίσθημα, ζούμε όλη τη χρονιά πολύ έντονα. Θυμώνουμε όταν χάνουμε, εκνευριζόμαστε, αλλά είμαστε πάντα εκεί. Όλοι θέλουν να είναι στην καλύτερη κατάσταση, όλοι θέλουν να παίξουν και πιέζονται. Βγαίνει μια ένταση, μια ευγενής άμιλλα. Χαίρομαι που τα παιδιά εκφράζουν τα συναισθήματά τους και δεν είναι κρύοι».

Και απάντησε για την αποχή 23 ημερών από την αγωνιστική δράση: «Μετά από 7 μήνες έντονης προσπάθειας, το να μείνουν ομάδες για τόσο καιρό ανενεργές, κοστίζει και πνευματικά και σωματικά. Αλλά και στο ενδιαφέρον του κόσμου. Φίλος του Άρη με ρώτησε μια μέρα ‘’κάνετε ακόμα προπονήσεις; Δεν τελείωσε το πρωτάθλημα;’’. Δεν πρέπει να δείχνουμε με το δάχτυλο, ήταν δύσκολη συγκυρία, όλοι θέλουν το καλύτερο για τις ομάδες και το πρωτάθλημα. Είμαι σίγουρος πως όλοι οι υπεύθυνοι θα κάνουν αυτό που πρέπει ώστε την επόμενη χρονιά όλα να είναι καλύτερα».

Για τα παιχνίδια με τον Προμηθέα είπε: «Έχουμε δει όλα τα προηγούμενα παιχνίδια με τον Προμηθέα, δεν είναι στην ίδια κατάσταση με εμάς. Κάτι που ξεχνάμε, δεν είναι δικαιολογίες αλλά πρέπει να τα πω για να σεβαστούμε την προσπάθεια. Μετά τις 5 Μαρτίου που χάσαμε το ματς με τον Προμηθέα και δεν είχαμε ελπίδες για την 4η θέση, όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια μας ήταν αδιάφορα, εδώ και 2,5 μήνες. Τα παιδιά ανταποκρίνονται, προσωπικά δεν έχω διαχειριστεί μία τέτοια κατάσταση, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Αν αυτό θα είναι αρκετό θα φανεί. Για εμάς το σημαντικότερο είναι να δώσουμε το 100%».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καστρίτης, Χαίρομαι,kastritis, chairomai