Formula 1: Η Ferrari ψωνίζει στη Mercedes, ο D’Ambrosio φτάνει στο Maranello

Formula 1 Ferrari Mercedes: Η Ferrari ανακοίνωσε την άφιξη δύο πρώην κατοίκων της Mercedes, συμπεριλαμβανομένου του Jérôme D’Ambrosio για να στηρίξουν τον Frédéric Vasseur.

Συνεχίζεται η αναδιάρθρωση

εντός της Scuderia . Ενώ οι φήμες για τον Adrien Newey είναι ακόμη σε πλήρη εξέλιξη στο παρασκήνιο, η ιταλική ομάδα επισημοποίησε δύο νέες αφίξεις στις τάξεις της, και οι δύο προέρχονται απευθείας από τη Mercedes  : Loïc Serra και Jérôme D’Ambrosio.

Ο Loïc Serra έχει προσληφθεί ως Chief Chassis Performance Engineer και θα αναφέρεται απευθείας στον Enrico Cardile. Στο Μαρανέλο, ο Γάλλος μηχανικός θα επιβλέπει διάφορα τμήματα όπως η μηχανική πίστας, η αεροδυναμική ανάπτυξη, οι αεροδυναμικές λειτουργίες και οι επιδόσεις του αυτοκινήτου, διαβεβαιώνει η Ferrari. Πριν από τη Scuderia, εργάστηκε σε Michelin, BMW-Sauber και Mercedes.

Όσον αφορά τον Jérôme D’Ambrosio, ο Βέλγος έρχεται ως αναπληρωτής διευθυντής της ομάδας που εργάζεται απευθείας υπό την ευθύνη του Fréderic Vasseur. Επιπλέον, ο πρώην οδηγός διορίστηκε επικεφαλής της Ακαδημίας Οδηγών της Ferrari, επιβλέποντας το πρόγραμμα της νεολαίας.

Ο Loïc Serra και ο Jérôme D’Ambrosio θα φορούν τη νέα τους στολή από την 1η Οκτωβρίου .

Formula 1 Ferrari Mercedes: Η Ferrari ανακοίνωσε τις υπογραφές των Loic Serra και Jerome d’Ambrosio από τη Mercedes για να ενισχύσει τις ομάδες μηχανικών και διαχείρισης της Formula 1.

Ο Serra, πρώην διευθυντής επιδόσεων στη Mercedes, θα αναλάβει τον ρόλο του επικεφαλής μηχανικού επιδόσεων σασί στη Ferrari την 1η Οκτωβρίου και θα αναφέρεται στον τεχνικό επικεφαλής Enrico Cardile. Την είδηση ​​της μετακίνησης του Σέρρα είχε αποκαλύψει πέρσι η Autosport.

Ο Γάλλος μπήκε στην F1 ως μηχανικός για τη Michelin, πριν ενταχθεί στη λειτουργία της BMW Sauber όταν η εταιρεία ελαστικών εγκατέλειψε το πρωτάθλημα στα τέλη του 2006.

Όταν η BMW αποσύρθηκε, ο Serra μετακόμισε στη Mercedes και παραμένει στην ομάδα από τότε, αναλαμβάνοντας μια σειρά από ρόλους δυναμικής οχημάτων στην ομάδα προτού προαχθεί σε διευθυντή επιδόσεων.

Όπως αποκαλύφθηκε από το Autosport νωρίτερα φέτος, ο πρώην οδηγός της F1 d’Ambrosio αφήνει επίσης τη Mercedes για να ενταχθεί στη Ferrari – όπου θα ξεκινήσει επίσης την 1η Οκτωβρίου – ως αναπληρωτής διευθυντής ομάδας του Fred Vasseur, αποχωρώντας έτσι από τον ρόλο του στο Brackley ως εξέλιξη οδηγού. διευθυντής.

Formula 1 Ferrari Mercedes: Οι δυο τους θα επανενωθούν με τον Λιούις Χάμιλτον όταν ο επτά φορές πρωταθλητής της F1 ενταχθεί στη Ferrari το 2025.

Οδηγός στην ομάδα της Marussia Virgin Racing το 2011, ο d’Ambrosio συμμετείχε επίσης σε έναν αγώνα για τη Lotus το 2012 ως αντικαταστάτης του αποκλεισμένου Romain Grosjean στη Μόντσα, εκτός από τον ρόλο του εφεδρικού στην ομάδα.

Στη συνέχεια, ο Βέλγος πήρε ένα σύντομο πέρασμα στους αγώνες GT ​​προτού μεταβεί στη Formula E για την παρθενική σεζόν του πρωταθλήματος αποκλειστικά ηλεκτρικού, οδηγώντας για το ντύσιμο Dragon του Jay Penske.

Μετά από τέσσερα χρόνια με την αμερικανική ομάδα στην οποία εξασφάλισε δύο νίκες, μεταπήδησε στη Mahindra για την έναρξη των κανονισμών Gen2 το 2018-19. πριν κρεμάσει το κράνος του στο τέλος της σεζόν 2019-20.

Στη συνέχεια έγινε αναπληρωτής διευθυντής της ομάδας Venturi στη Susie Wolff και προήχθη στον κύριο ρόλο της ομάδας όταν ο Wolff μετακόμισε στον επάνω όροφο σε σκηνοθετικό ρόλο.

Δες πρώτος όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Formula 1, Ferrari, Mercedes,D’Ambrosio, Maranello