Η Euroleague δικαίωσε Μπαρτζώκα και Σλούκα…

Πάντα το παρκέ και τα επιτεύγματα στη Euroleague είναι που μετράνε.. Σε αυτά «μετρήθηκαν» οι αποφάσεις των Γιώργο Μπαρτζώκα και Κώστα Σλούκα. Τα όσα πέτυχαν τελικώς ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός αποτελούν απόλυτη δικαίωση για αμφότερους.

Η Euroleague

ανακοίνωσε τις καλύτερες 5άδες και μία μέρα πριν και τον καλύτερο προπονητή. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού αναρωτιούνται για ποιο λόγο δεν είναι ο Εργκίν Αταμάν αυτός. Αυτοί του Ολυμπιακού για ποιο λόγο δεν υπάρχει παίκτης τους στου 10 που ξεχώρισαν την κανονική διάρκεια. Ψιλά γράμματα χωρίς πολύ ουσία.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε πέρυσι τον τίτλο του καλύτερου κόουτς. Ο Σάσα Βεζένκοφ αυτόν του MVP… Και τι έγινε στο τέλος; Η Ρεάλ πήρε το τρόπαιο και οι υπόλοιποι έμειναν με τις «κορδέλες». Διότι, σημασία έχει ποιος παίρνει την κούπα. Βέβαια, δεν έχει μόνο αυτό.

Ας μην ξεχνάμε πως το Final4 είναι απλά ένα 48ωρο. Μια κακή απόφαση εκεί, μια κακή εμφάνιση δεν μπορεί να καθορίσει μια ολόκληρη σεζόν. Ασχέτως αν καθορίζει την… ιστορία. Η αγωνιστική χρονιά που τρέχει είχε άλλο διακύβευμα. Ειδικά για τους δύο ανθρώπους που αποφάσισαν να πουν «περνώ και μόνος μου καλά». Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήθελε να φανεί πως μπορεί και χωρίς τον Σλούκα. Ο Κώστας Σλούκας ήθελε να αποδείξει πως μπορεί και χωρίς την ομάδα του Μπαρτζώκα.

Euroleague : Τα κατάφεραν και οι δύο…

Προσφάτως η σύζυγος του Κώστα Σλούκα έκανε μια ανάρτηση για τα Final 4 του άντρα της. Το δίκιο της βουνό. Αλλά χωρίς να θέλουμε να μειώσουμε κανένα από τα προηγούμενα 10 που έχει πάει ο Σλούκας, αυτό με τον Παναθηναϊκό ήταν το πιο ξεχωριστό. Και αυτό που φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του.

Για να μην τον αδικήσουμε, είναι και το προηγούμενο με τον Ολυμπιακό. Αν δεν κάνει την εμφάνιση που έκανε και δεν πετύχει το τρίποντο που… δεν μπαίνει στην Πόλη, ο Ολυμπιακός ίσως να μην ήταν στο Κάουνας πέρυσι. Αλλά σε κανένα άλλο του Ολυμπιακού δεν είχε την μπαγκέτα. Ούτε σε αυτά που πήγε με τη Φενέρ ήταν το πρώτο βιολί.

Σε αυτό του Παναθηναϊκού όμως, ήταν το «Α» και το «Ω». Δεν είναι μόνο τα όσα έκανε εντός παρκέ, είναι πως η παρουσία του έκανε άπαντες να πιστέψουν πως το «τριφύλλι» μπορεί να επιστρέψει στο υψηλότερο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Όπως και το έκανε…

Από την άλλη μεριά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει μια εντελώς διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων. Η ομάδα είναι πάνω από όλα. Η ομαδική δουλειά, η δύναμη του συνόλου. Οι «πολλοί», όχι ο ένας. Ακόμα κι αν αυτός ο ένας είναι ο MVP της Euroleague όπως ο Σάσα Βεζένκοφ. Ακόμα και αν αυτός ο ένας δεν είναι ένας, αλλά δύο. Διότι, αποχώρησε ταυτόχρονα και ο Κώστας Σλούκας.

Ο Ολυμπιακός δεν τους αντικατέστησε ποτέ. Πήγε σε μια λογική «moneyball» ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Η δικαίωσή του ήταν εκκωφαντική.

ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΡΙΣΚΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ!

Γεράσιμος Μανωλίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα