Ο Αλμέιδα είπε πως ήταν η χειρότερη δική του ΑΕΚ και δε θα κοιμηθεί

Ο Ματίας Αλμέιδα ήταν αρκετά περιγραφικός μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό. Την ήττα που στερεί κατά 99% το πρωτάθλημα από την ΑΕΚ. Ο προπονητής της Ένωσης ρωτήθηκε αρχικά για το τι έφταιξε: «Τα παιχνίδια που έπαιξε η ΑΕΚ με τον δικό της τρόπο ήταν αυτά που είχε τις περισσότερες πιθανότητες να νικήσει. Σήμερα δεν ήμασταν σε αυτό το επίπεδο. Ο Ολυμπιακός

έπαιξε καλά και εμείς όχι. Εδώ δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Ο Νο1 υπεύθυνος είμαι εγώ».

Για την πίεση του Ολυμπιακού είπε: Είναι καλή η παρατήρησή σας. Ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ έχουν διαφορετικά συστήματα. Ο Ολυμπιακός πίεσε ψηλά σήμερα με τους επιθετικούς και τους μέσους του. Με μία γραμμή των 4 που ήταν σε ζώνη. Τα αναλύσαμε αυτά. Τα είχαμε κάνει στην προπόνηση. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Είχαμε 6 διαφορετικούς τρόπους για να σπάσουμε την πίεση. Μερικές φορές δεν βγαίνει. Δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω τη λειτουργία του Ολυμπιακού αλλά το γνωρίζαμε ότι θα ήταν έτσι».

Για τις ελπίδες για τον τίτλο: «Εάν πρέπει να μιλήσω με την καρδιά μου δεν είμαι ευτυχής το να περιμένω άλλον αντίπαλο να μας ”βοηθήσει” για το αποτέλεσμα. Είχαμε την ευκαιρία να το τελειώσουμε. Όσο υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες θα το παλεύουν. Υπάρχουν στιγμές που ομάδες δεν πρέπει να συγχωρούν. Όταν γίνονται λάθη και παραμένεις πρώτος έχεις πιθανότητες. Σήμερα στο α’ μέρος παίζαμε άσχημα αλλά είχαμε φάσεις. Εάν σήμερα μπορούσαμε να σκοράρουμε με Γκαρσία και Ελίασον θα ήταν αλλιώς. Σήμερα ήταν το χειρότερο παιχνίδι με μένα στην ΑΕΚ. Όπως αναγνωρίζω όταν παίζουμε καλά σήμερα θα αναγνωρίσω πώς παίξαμε άσχημα».

Ο Αλμέιδα δε θα κοιμηθεί

Ο Αλμέιδα είπε πως δε θα κοιμηθεί το βράδυ. Αν ήταν άλλος μπορεί και να γτο έλεγε έτσι, εκείνος μάλλον το εννοεί. Ρωτήθηκε για το αν είναι δίκαιη η βαθμολογία: «Δεν ξέρω τι είναι δίκαιο ή άδικο. Κάθε προπονητής και κάθε παίκτης παίζει για τη νίκη. Εάν στο ποδόσφαιρο πας να αρπάξεις τη μπάλα και μπει γκολ είναι μείον 2 βαθμοί. Για μένα ένας επιθετικός είναι να στρώσει τη μπάλα και να τη βάλει μέσα. Με βάση τη στατιστική κανείς δεν είναι Πρωταθλητής. Εμείς δουλεύουμε πολύ, αναλύουμε τους αντιπάλους και ο Κύριος ψηλά αποφασίζει. Εάν υπήρχε το απόλυτο φάρμακο της επιτυχίας θα το αγόραζε κάποιος. Μέσα από τον πόνο που έχω δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω ότι πάντα ήταν ένας Πρωταθλητής μία ομάδα. Οπότε αισθάνομαι ευτυχής σε ένα ελληνικό Πρωτάθλημα να είναι ανταγωνιστικό. Και μία ελληνική ομάδα, ο Ολυμπιακός, να είναι στον τελικό του Conference. Υπάρχει βελτίωση. Σήμερα δεν θα κοιμηθώ».

Το ότι στο τέλος ο Ολυμπιακός φάνηκε να είχε παραπάνω δυνάμεις: «Δεν μπορείς να τα εξηγήσεις όλα στο ποδόσφαιρο. Τουλάχιστον εγώ που έχω παίξει ποδόσφαιρο κάποιες φορές ήθελα να μου βγουν αλλά ήταν όλα χάλια. Εχετε δει ποτέ έναν κλέφτη που να τον κυνηγά η αστυνομία να κουράζεται; Όχι. Έχει να κάνει με το μυαλό. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Χάσαμε και χάσαμε με σωστό τρόπο».

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΜΕ ΔΩΡΑ* ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!

Γιάννης Χωριανόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα