Έτσι «σβήνεται» το ιστορικό των χιλιομέτρων στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ

Το Carandmotor.gr αποκαλύπτει πως κάποιοι επιτήδειοι αγοράζουν φθηνά κακομεταχειρισμένα οχήματα από κράτη μέλη της ΕΕ και πως αλλάζουν τα στοιχεία τους στην Βουλγαρία.

Το γύρισμα των χιλιομέτρων αποτελεί μια μάστιγα για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα κάποια κράτη μέλη έχουν επιτρέψει την πρόσβαση στο ιστορικό των τεχνικών ελέγχων των οχημάτων τους (ΚΤΕΟ) ώστε οι ανυποψίαστοι καταναλωτές να μπορούν να προστατευθούν από απάτες.

Ωστόσο οι επιτήδειοι φαίνεται ότι έχουν ανακαλύψει νέες μεθόδους ώστε να «σβήνουν» ή να «εξαφανίζουν» το ιστορικό των ελέγχων από τα ΚΤΕΟ

των κρατών μελών που έχουν «ανοικτά» τα συστήματά τους μεταφέροντάς τα στη γειτονική μας Βουλγαρία.

Με αυτό τον τρόπο εξαφανίζεται το ιστορικό το ελέγχων με αποτέλεσμα στα αυτοκίνητα που εξάγονται τελικά από τη Βουλγαρία προς την Ελλάδα ο ανυποψίαστος καταναλωτής να μην μπορεί να βρει τα πραγματικά του χιλιόμετρα.

Όμως στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα ο τεχνικός σύμβουλος Carcracker μέσω ενός video του οποίου το Carandmotor.gr έχει την έγκριση δημοσιεύσής του αναδεικνύει όλη τη κομπίνα που εξαφανίζεται το ιστορικό των ελέγχων ΚΤΕΟ και πως εξαπατώνται οι ανυποψίαστοι καταναλωτές.

Όπως μπορεί να δείτε και εσείς στο video του Carcracker η αγγελία πώλησης αφορά σε ένα εισαγόμενο μεταχειρισμένο Fiat Doblo το οποίο διατίθεται με μόλις 190.000 χλμ. και έχει πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2018.

Μετά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε πως στο τελευταίο service που είχε πραγματοποιηθεί στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο τον Οκτώβριο του 2020 το όχημα είχε διανύσει 227.000 χιλιόμετρα!

Ο επιτήδειος που πουλάει το εισαγόμενο μεταχειρισμένο όχημα αποδείχθηκε ότι το έχει εισάγει στη Βουλγαρία από την Ιταλία και φρόντισε ώστε να τοποθετήσει βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας ώστε να εξαφανίσει κάθε ίχνος από τους προηγούμενους τεχνικούς ελέγχους στην Ιταλία.

Δείτε το σχετικό video:

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα