Τέλος στην ατιμωρησία για Τέλη Κυκλοφορίας, ασφάλεια και ΚΤΕΟ

Ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εκτιμά ότι με το νέο νομοσχέδιο θαμπει τάξη στο ζήτημα των ανασφάλιστων και ακίνητων αυτοκινήτων.

Τέλος στην ατιμωρησία και στο έγκλημα που πραγματοποιείται από κάποιους ιδιοκτήτες οχημάτων οι οποίοι τα κινούν παράνομα χωρίς Τέλη Κυκλοφορίας, ασφάλεια αλλά και ΚΤΕΟ σε όλους τους οδικούς άξονες της

χώρας θέλει να βάλει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χάρης Θεοχάρης επισήμανε χαρακτηριστικά μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι για το νομοσχέδιο αλλά και τους ελέγχους που πραγματοποιούνται από την ΑΑΔΕ, προκειμένου οι ελεγκτές να σκανάρουν στο δρόμο και να εντοπίζουν οχήματα, τα οποία έχουν θεωρητικά τεθεί σε ψηφιακή ακινησία για να μην πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας, αλλά συνεχίζουν να κυκλοφορούν ότι δεν είναι ανεκτό να έχουμε πολίτες δύο κατηγοριών μα κάποιους να πληρώνουν κανονικά τα Τέλη Κυκλοφορίας και κάποιους άλλους όχι!

«Το νομοσχέδιο που έχει τεθεί σε διαβούλευση και θα έρθει στη Βουλή προς ψήφιση αφορά στις μαζικές και ολοκληρωμένες διασταυρώσεις για ΚΤΕΟ, για ανασφάλιστα και για ακίνητα, οι οποίες θα ξεκινήσουν με τη συνεργασία του Υπουργείου Μεταφορών, του Υπουργείου Οικονομικών, της ΑΑΔΕ και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και των ασφαλιστικών εταιρειών, ώστε να έχουμε όλα αυτά τα δεδομένα. Μ’ αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να εξυγιάνουμε έναν τομέα, για τον οποίο το Ελληνικό Δημόσιο δεν είχε τα κατάλληλα αρχεία που θα έπρεπε να έχει και είναι καιρός να το λύσουμε», επισήμανε ο κ. Θεοχάρης.

Ηλεκτρονικοί διασταυρωτικοί έλεγχοι οχημάτων τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο

Για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων, χωρίς ΚΤΕΟ και χωρίς Τέλη Κυκλοφορίας οχημάτων θα διενεργούνται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (Γ.Γ.Π.Σ.Ψ.Δ.) έλεγχοι με ηλεκτρονική διασταύρωση δεδομένων, που αφορούν στα οχήματα και στα σχετιζόμενα με αυτά πρόσωπα, τα οποία αντλούνται μέσω διαλειτουργικότητας ή διαβιβάζονται σε ηλεκτρονικά αρχεία με ασφαλή διαδικασία, τηρουμένων όλων των αναγκαίων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων, από τις βάσεις δεδομένων. Ο ηλεκτρονικός διασταυρωτικός έλεγχος διενεργείται τουλάχιστον μία φορά ανά ημερολογιακό εξάμηνο.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα