Ο Piers Morgan έβγαλε «νοκ αουτ» τον ισραηλινό εκπρόσωπο για τους νεκρούς στη Γάζα

11:13 13/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Ο Piers Morgan πέρασε τουλάχιστον πέντε λεπτά βάζοντας τον Avi Hyman σε δεινή θέση, αφού ο Ισραηλινός εκπρόσωπος αρνήθηκε να πει πόσοι άμαχοι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα.

Τα ισραηλινά στρατεύματα έχουν εισβάλλει στη Ράφα, τη νότια πόλη της Γάζας όπου 1,5 εκατομμύριο άμαχοι έχουν αναζητήσει καταφύγιο από την έναρξη του πολέμου.

Το ελεγχόμενο από τη Χαμάς υπουργείο Υγείας στη Γάζα αναφέρει ότι τουλάχιστον 34.000 άνθρωποι έχουν ήδη σκοτωθεί κατά τη διάρκεια του πολέμου, αν και δεν κάνει διάκριση μεταξύ μαχητών και αμάχων στους

αριθμούς του.

Εν τω μεταξύ, ο Avi Hyman δήλωσε ότι τουλάχιστον 14.000 μαχητές της Χαμάς έχουν “εξουδετερωθεί” – και στη συνέχεια αρνήθηκε να πει πόσοι ακριβώς άμαχοι έχουν σκοτωθεί.

Ο Μόργκαν διερωτήθηκε κατά τη συνέντευξη με τον εκπρόσωπο την περασμένη Τρίτη (08.05.2024): “Έχετε ακριβείς αριθμούς για τους τρομοκράτες της Χαμάς που έχετε σκοτώσει. Γιατί δεν ξέρετε πόσους πολίτες έχετε σκοτώσει;”

“Προφανώς εστιάζουμε στο να κυνηγήσουμε τους τρομοκράτες της Χαμάς”, δήλωσε ο Χάιμαν.

Ο Μόργκαν απάντησε: “Αυτό υπονοεί ότι δίνετε μεγαλύτερη σημασία στη δολοφονία τρομοκρατών της Χαμάς από άποψη αριθμών  από ό,τι στους αθώους πολίτες. Αυτό δεν μπορεί να είναι σωστό, σίγουρα; Αν ξέρετε πόσους τρομοκράτες της Χαμάς έχετε σκοτώσει, πρέπει να ξέρετε πόσους πολίτες έχετε σκοτώσει; Διαφορετικά, δίνετε προτεραιότητα στις ζωές των τρομοκρατών έναντι των αθώων ανθρώπων”.

Ο Hyman απάντησε: “Πίερς, με όλο το σεβασμό, μην βάζεις λόγια στο στόμα μου, σε παρακαλώ. Δεν είπα ακριβώς 14.000, είπα περίπου 14.000, ενώ η Χαμάς θα βγει με ακριβείς αριθμούς”.

Κάποια στιγμή ο δημοσιογράφος ανέφερε πως είναι “μπερδεμένος” που το Ισραήλ δεν “κρατά λογαριασμό για τους νεκρούς… Κυριολεκτικά δεν έχετε ιδέα πόσους αμάχους έχετε σκοτώσει;”, πρόσθεσε ο Morgan, “συγγνώμη που σας πιέζω γι’ αυτό, αλλά είναι αρκετά εξαιρετικό. Είσαι επίσημος εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης και δεν έχεις ιδέα πόσους αμάχους έχεις σκοτώσει; Νόμιζα ότι μόλις μου είπατε ότι είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο να μην σκοτώνετε αμάχους – αλλά πώς μπορείτε να το πείτε αυτό με βεβαιότητα;”

Ο Hyman απάντησε: “Δεν είναι ότι δεν ξέρω, δεν είμαι εξουσιοδοτημένος να δώσω τις πληροφορίες. Δεν έχω τις πληροφορίες”, με τον δημοσιογράφο να απαντά ότι αυτό ήταν “πλήρης ανοησία”.

Ο εκπρόσωπος απλώς κοίταξε τον Μόργκαν σιωπηλά, προτού επαναλάβει την καταδίωξη της Χαμάς από το Ισραήλ.

Πιέζοντας για άλλη μια φορά, ο Hyman είπε: “Όταν η σκόνη καθίσει, θα παρουσιάσουμε τους κατάλληλους αριθμούς. Η Χαμάς τρέχει στον Τύπο καθημερινά με ψευδή…”.

“Όταν η σκόνη κατακαθίσει, πολλοί άνθρωποι θα έχουν πεθάνει”, απάντησε ο Μόργκαν…

To άρθρο Ο Piers Morgan έβγαλε «νοκ αουτ» τον ισραηλινό εκπρόσωπο για τους νεκρούς στη Γάζα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Piers Morgan, Γάζα,Piers Morgan, gaza