Ρεκόρ επισκεπτών το Πάσχα στη Βόρεια Εύβοια - Αισιοδοξία για το καλοκαίρι

13:08 11/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Χαμόγελα αισιοδοξίας στη Βόρεια Εύβοια, καθώς όλα δείχνουν πως παρά την καταστροφική πυρκαγιά του 2021 ο τουρισμός επανέρχεται στα προηγούμενα επίπεδα.

Μάλιστα, το φετινό Πάσχα καταγράφηκε ιστορικό ρεκόρ επισκεψιμότητας στη Βόρεια Εύβοια. Τρία χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά και τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι οι συνδυασμένες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και της αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού με τη σημαντική συνδρομή του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας και της κοινωνίας των πολιτών

αποδεικνύονται αποτελεσματικές αφού η οικονομία της περιοχής με αιχμή τον τουρισμό έχει τεθεί σε τροχιά βιώσιμης επανεκκίνησης.

Συνεπώς, μόνο τυχαία δεν προέκυψε το ρεκόρ επισκέψεων τις ημέρες του Πάσχα που αποτελεί προάγγελο και για ανάλογο ρεκόρ το καλοκαίρι, καθώς και οι υποδομές αποκαθίστανται και τα μέτρα στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων έχουν φέρει αποτελέσματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2023 υποβλήθηκαν πάνω από 102.000 αιτήσεις για το λεγόμενο North Evia Pass, δηλαδή την κινητροδότηση των διακοπών στην Εύβοια με στόχο τη στήριξη των επιχειρήσεων της περιοχής.

«Η Βόρεια Εύβοια αλλάζει επίπεδο», επισήμανε ο δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης σχολιάζοντας το ρεκόρ επισκεψιμότητας τις ημέρες του Πάσχα και διαβεβαίωσε ότι θα ενταθούν οι προσπάθειες για να γίνουν ακόμη καλύτερες οι συνθήκες στην περιοχή.

To άρθρο Ρεκόρ επισκεπτών το Πάσχα στη Βόρεια Εύβοια - Αισιοδοξία για το καλοκαίρι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρεκόρ, Πάσχα, Βόρεια Εύβοια - Αισιοδοξία,rekor, pascha, voreia evvoia - aisiodoxia