Ομόνοια – Πάφος 0-3: Για πρώτη φορά στην ιστορία της κυπελλούχος η Πάφος

Η Πάφος ήταν η μεγάλη νικήτρια του τελικού Κυπέλλου στην Κύπρο. Οι Παφίτες πήραν τη νίκη απέναντι στην Ομόνοια και πήραν το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας τους. Οι Παφίτες πέτυχαν τον ιστορικό θρίαμβο με τα γκολ με πέναλτι του Τάνκοβιτς στο 8′, το σουτ του Ντράγκομιρ στο 36′ και την γκολάρα του Πέπε στο 40′. Απίστευτα κακή εμφάνιση από το «τριφύλλι» το οποίο είχε την

πρώτη του καλή στιγμή στο 63′. Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Χουάν Κάρλος Καρσέδο θα παίξει και στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν, ξεκινώντας από τα προκριματικά του Europa League.

Η ομάδα της Πάφου ήταν για μεγάλο διάστημα απειλητική μιας και βρήκε το προβάδισμα στο 8’ με τον Τάνκοβιτς να ευστοχεί από το σημείο του πέναλτι. Στο 36’ ο Ντράγκομιρ διεύρυνε το προβάδισμα των φιλοξενούμενων, για να έρθει στο 40’ ο Πέπε Ροντρίγκες να κάνει το 0-3 για την ομάδα του Χουάν Κάρλος Καρσέδο.

 Στο δεύτερο μέρος, δεν παρουσιάστηκαν πολλές ευκαιρίες. Στο 53’ ο Ζάζα σέντραρε, με τον Κακουλλή να βρίσκεται κοντά στο να βάλει αυτογκόλ, ενώ στο 62’ σημειώθηκε η πρώτη καλή στιγμή της Ομόνοιας στο παιχνίδι! Στη συνέχεια, ο ρυθμός έπεσε, με την Ομόνοια να δείχνει ανήμπορη να αντιδράσει. Στο 86’ ο Κουλιμπαλί αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, ενώ στο 88’ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τάνκοβιτς αποκρούστηκε από τον Ουζόχο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ομόνοια (Γιάννης Αναστασίου): Ουζόχο, Μίλετιτς, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου (60′ Μάθιους), Χαμάς (83′ Λέτσγιακς), Μπασιρού (83′ Στεπίνσκι), Κούσουλος, Χαραλάμπους (60′ Μπάκιτς), Σίμιτς, Σεμέδο, Κακουλλής (68′ Αλιούμ).

Πάφος FC (Χουάν Κάρλος Καρσέδο): Ίβουσιτς, Ρους, Κβίντα, Γκολντάρ, Μπότσκαϊ, Ναμ, Πέπε (89′ Βαλακάρι), Ντράγκομιρ, Ζάζα (67′ Μελούσο), Τάνκοβιτς (89′ Δημητρίου), Ζάιρο (76′ Κοντρέρας).

Keywords
Τυχαία Θέματα