FARC: Νέος αρχηγός ο Τιμολέον Χιμένες

Η ένοπλη οργάνωση Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) εξέλεξαν νέο αρχηγό τους τον Τιμολέον Χιμένες, γνωστό ως "Τιμοσένκο", μετά το θάνατο του προηγούμενου επικεφαλής τους στις αρχές Νοεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους που αναρτήθηκε σήμερα σε μία ιστοσελίδα.

Δυνάμεις του στρατού της Κολομβίας σκότωσαν τον Αλφόνσο Κάνο, τον εκλιπόντα αρχηγό των FARC, σε μία ευρεία επιχείρηση που εξαπέλυσαν στις 4 Νοεμβρίου. Οι αντάρτες όμως δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να μάχονται παρά τις ελπίδες ότι ο θάνατος του Κάνο θα σήμαινε το τέλος του εμφυλίου πολέμου

στην Κολομβία που διαρκεί πέντε δεκαετίες.

"Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι ο σύντροφος Τιμολέον Χιμένες, έπειτα από ομόφωνη απόφαση των συντρόφων του στη γραμματεία, ορίστηκε στις 5 Νοεμβρίου νέος διοικητής των FARC", αναφέρει η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο Bolivarian Press Agency, που φιλοξενεί συχνά ανακοινώσεις των ανταρτών.

Ο Τιμοσένκο, 52 ετών, είναι μέλος της επταμελούς γραμματείας των FARC από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 και φέρεται να δρα στη βόρεια επαρχία Νόρτε ντε Σαντάντερ στα σύνορα με τη Βενεζουέλα.

Ο νέος ηγέτης των FARC είναι μέλος της οργάνωσης από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 και εκκρεμούν εις βάρος του τουλάχιστον 117 εντάλματα σύλληψης.

Keywords
Τυχαία Θέματα