Ο Σταύρος Θεοδωράκης για την τηλεόραση,τους δημοσιογράφους,και τους"υπνωτισμένους τηλεθεατές"

10:05 20/4/2011 - Πηγή: TVNea
Ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε στο "TV Έθνος" για την τηλεόραση, τους δημοσιογράφους, αλλά και τους "υπνωτισμένους τηλεθεατές".
Όπως ήταν αναμενόμενο, ο γνωστός δημοσιογράφος αρχικά μίλησε για την οικονομική κρίση που περνάει ο κλάδος: «Έχω γράψει, όπως και αρκετοί άλλοι δημοσιογράφοι έχουν γράψει, ότι αυτή η χώρα έχει περισσότερα ΜΜΕ από όσα μπορεί να "καταναλώσει". Ε, ήρθε και η κρίση και μας αποτελείωσε. Πάντως τα προβλήματα τώρα αρχίζουν. Οι προϋπολογισμοί των καναλιών κάθε μέρα κονταίνουν και από λίγο, ελπίζω να
βρούμε τον τρόπο να μην κονταίνει μαζί τους και η τηλεόραση»....
Ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε και για την περίπτωση να κάνει κάτι άλλο τηλεοπτικά: «Πολλές σκέψεις έχουν περάσει από το μυαλό μου. Και με στελέχη του καναλιού έχουμε συζητήσει κατά καιρούς διάφορα σενάρια, αλλά προτεραιότητα έχουν οι "Πρωταγωνιστές". Και συνέχισε: «Η τηλεόραση τρέφεται από διαφήμιση. Και οι διαφημιστές θέλουν ενεργούς και δραστήριους πολίτες. Δεν θέλουν υπνωτισμένους συνταξιούχους».
Τέλος μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στην δημοσιογραφία τον τελευταίο καιρόί: «Οι δημοσιογράφοι ταυτίστηκαν πολύ με τις εξουσίες. Με την εξουσία του χρήματος, με την εξουσία της πολιτικής. Πολλοί μάλιστα εξ ημών το έκαναν και με υπερηφάνεια. Στις γιορτές τους καλούσαν μόνο υπουργούς και επιχειρηματίες. Ε, αυτό επόμενο ήταν να δημιουργεί μια εικόνα συναλλαγής, την οποία πληρώνουμε σήμερα. Είναι άδικη βέβαια γιατί οι δημοσιογράφοι που μπήκαν στις λιμουζίνες της εξουσίας είναι πολύ λίγοι.Πολλά κατέστρεψαν τον χώρο. Και κυρίως ο λαϊκισμός. Πολλοί δημοσιογράφοι θέλουν να λένε μόνο ό,τι λέει το κόμμα, τα κανάλι ή το ρεύμα. Και βεβαίως αυτοί που κυκλοφορούν με φρουρούς, Καγιέν και πούρα πρέπει να μπουν σε μια άλλη κατηγορία και να μην αναφέρονται ως δημοσιογράφοι. Είναι και θέμα αισθητικής εκτός όλων των άλλων».
Keywords
Τυχαία Θέματα