To Finish και τα Ψαρά πέτυχαν τον στόχο εξοικονόμησης νερού

Η παγκόσμια πρωτοβουλία του Finish, «Το Νερό είναι στα Χέρια μας» και οι κάτοικοι των Ψαρών κατάφεραν να εξοικονομήσουν 1.525.150 λίτρα νερό σε διάστημα ενός έτους προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Ο Δήμος και οι πολίτες της ηρωικής νήσου των Ψαρών, μέσω της πρωτοβουλίας του Finish και του Global Water Partnership – Mediterranean (GWP-Med), έδωσαν το παράδειγμα για το πώς μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα των ανθρώπων μπορούν να έχουν επίδραση

προς όφελός τους αλλά και του πλανήτη συνολικά. Μέσα σε ένα έτος, έθεσαν ως στόχο την εξοικονόμηση 1.500.000 λίτρων νερού, τον οποίο και κατάφεραν να ξεπεράσουν, εξοικονομώντας τελικά 1.525.150 λίτρα.

Ήταν η μεγαλύτερη ως τώρα εξοικονόμηση που έχει επιτευχθεί στα 3 χρόνια υλοποίησης της πρωτοβουλίας, που τις προηγούμενες χρονιές επισκέφθηκε τα ακριτικά νησιά του Αγίου Ευστρατίου και των Οινουσσών.

Συνεργάτης και υποστηρικτής της δράσης ήταν και ο Chef, Άκης Πετρετζίκης, ο οποίος επισκέφθηκε το νησί, μοιράζοντας πόρτα-πόρτα τα ειδικά kit εξοικονόμησης νερού, ενώ συνέβαλε και ο ίδιος στην προσπάθεια ενημέρωσης για την υιοθέτηση μίας πιο υπεύθυνης περιβαλλοντικής στάσης για το μέλλον του πλανήτη και των παιδιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα