Η Δέλτα δημοσιεύει Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2022

Η Δέλτα δημοσιεύει σήμερα την Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2022, με στόχο να αποτυπώσει την πρόοδο που κατέγραψε σε θέματα κοινωνικά και περιβαλλοντικά, καθώς και σε επίπεδο εταιρικής διακυβέρνησης. Η έκθεση έχει συνταχθεί σε συμφωνία με τα Πρότυπα Εκθέσεων Βιωσιμότητας του GRI και ελεγχθεί από την TÜV Hellas (TÜV Nord).

Ορισμένες από τις πιο σημαντικές επιδόσεις της εταιρείας που αξίζει να σημειωθούν είναι: η μείωση της περιεκτικότητας σε σάκχαρα κατά 30% στις προϊοντικές

προτάσεις της σειράς Advance με βάση το γιαούρτι για το ηλικιακό κοινό από 6 μηνών μέχρι 3 ετών, η διασφάλιση ότι το 65% των παραγόμενων συνταγών χυμών και ροφημάτων τσαγιού δεν περιέχουν, ήδη από τον προϊόντικό σχεδιασμό, πρόσθετα σάκχαρα, η δωρεά πάνω από 210 χιλιάδων προϊόντων διατροφής σε κοινωφελή ιδρύματα, η μείωση κατά 17% της κατανάλωσης νερού και κατά 4% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, το γεγονός ότι πάνω από το 85% των αποβλήτων τροφίμων της Δέλτα οδηγείται προς αξιοποίηση, και το ότι 30% των διευθυντικών θέσεων καλύπτονται από γυναίκες στελέχη.

Παράλληλα, η Δέλτα, θέλοντας να αναδείξει τη συμβολή της στην εθνική οικονομία, την απασχόληση και τα δημόσια έσοδα, πραγματοποίησε για πρώτη φορά μια ολοκληρωμένη μελέτη κοινωνικο-οικονομικών επιπτώσεων. Σύμφωνα με αυτήν, η Δέλτα ενίσχυσε με 103 εκατ. ευρώ το ΑΕΠ, ενίσχυσε με 14,5 εκατ. ευρώ τα Εθνικά Δημόσια Έσοδα και συνέβαλε στη δημιουργία συνολικά 3.168 θέσεων εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα