Οι εταιρείες χρειάζεται να ενισχύσουν τη δέσμευση για βιωσιμότητα

Οι περισσότερες εταιρείες δεν θεωρούν τη βιωσιμότητα ως επιχειρηματική επιταγή, σύμφωνα με νέα έκθεση της ΕΥ. Η έρευνα «2024 Europe Long-term Value and Corporate Governance Survey» βασίζεται στις απόψεις 200 διευθυντών, CEOs και επικεφαλής C-suite και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι επιχειρήσεις χρειάζονται μια πιο φιλόδοξη προσέγγιση της βιωσιμότητας.

Συγκεκριμένα, λιγότερο

από το 1/4 (24%) των ηγετών σε εταιρείες στη ΕΕ δηλώνουν «απόλυτα ικανοποιημένοι» από το γεγονός ότι έχουν σαφή στρατηγική άποψη για το πώς η αντιμετώπιση των προτεραιοτήτων τους στον τομέα των ESG θα επιτύχει τους στόχους τους για τη δημιουργία αξίας.

Παράλληλα, μόλις το 8% των non-executive directors και των προέδρων δηλώνουν «απόλυτα ικανοποιημένοι», γεγονός που υποδηλώνει ένα σημαντικό χάσμα μεταξύ των ΔΣ και των επιχειρήσεών τους.

Η EY, λοιπόν, μεταξύ άλλων, προτείνει τομείς στους οποίους τα ΔΣ μπορούν να εστιάσουν για να εδραιώσουν μια ηγετική θέση: Να απαιτούν ένα φιλόδοξο στρατηγικό όραμα από τις διοικητικές ομάδες και να εξετάζουν κριτικά τις υποστηρικτικές επιχειρηματικές υποθέσεις αλλά και να εκμεταλλευτούν τη δύναμη του ΑΙ, εξισορροπώντας παράλληλα την ευκαιρία βιωσιμότητας με τις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και ηθικές προκλήσεις.

(Πηγή: WARC)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οι εταιρείες χρειάζεται να ενισχύσουν τη δέσμευση για βιωσιμότητα,